La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport continua amb les activitats que la Generalitat programa a les capitals culturals valencianes de 2021. En aquest cas es tracta d'un recital dels artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts, que se celebrarà el diumenge 6 de juny al teatre Avenida de Bocairent a les 19.30 hores. 
En aquest context, els artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts presenten a la localitat de la Vall d'Albaida un recital amb acompanyament de piano, en el qual interpretaran pàgines d'òpera i sarsuela de compositors com Donizetti, Mozart, Verdi, Serrano o Soutullo i Vert. Serà la primera parada d'una gira organitzada per les Arts, el teatre operístic valencià, que depén de Cultura de la Generalitat, i que enguany organitza aquesta segona gira arreu de les nostres comarques amb el lema 'Les Arts amb tu'. 
En paraules del conseller Vicent Marzà, "era molt important per a nosaltres iniciar la gira musical de les Arts a Bocairent i oferir així un recital de primer nivell per al públic de la Capital Cultural Valenciana i també de tota la comarca de la Vall d'Albaida". 
La gira tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol i té parada a les dues capitals culturals valencianes, Bocairent i Alcoi, així com en vint municipis més del nostre territori, per a proposar una programació artística vertebradora i de proximitat en què s'oferiran 25 sessions artístiques. 
Els artistes del Centre de Perfeccionament, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i el camió escenari de 'Les Arts Volant' protagonitzen les diferents propostes, que inclouen nou concerts amb formacions de cambra, deu recitals lírics i sis representacions de l'òpera 'El tutor burlat', de Martín i Soler.
"Les Arts és una institució amb vocació autonòmica i la seua activitat, així com l'excel·lència dels seus cossos estables, ha d'arribar més enllà dels voltants de l'edifici situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Aquesta gira respon a un propòsit, desenvolupar un projecte cultural viu i de proximitat que permeta l'accés a la lírica i la música simfònica a tota la ciutadania", ha explicat Jesús Iglesias Noriega, director artístic de les Arts.