L'Associació Bou i Corda d'Ontinyent va participar des del dijous i fins al diumenge passat en el Congrés de Bou de corda, que enguany se celebrava en la localitat de Beas de Segura, Jaén. Un total de 45 components de l'associació van mostrar la tradició ontinyentina de "bou embolat", ja que Ontinyent és l'única localitat participant en aquest congrés que exhibeix bous amb les puntes protegides per les boles, la resta de localitats trau bous amb corda però els pitons a l'aire.

Els ontinyentins van participar el divendres en l'assemblea i el dissabte al matí van exhibir un bou de la ramaderia Germans Cambronell. Es va tractar d'un exemplar salvatge que va eixir amb molta força.

El dissabte al migdia cada localitat va disposar d'una carpa o expositor per a mostrar fotos i les tradicions locals. En el cas d'Ontinyent, la part gastronòmica la van protagonitzar el "herbero" i l'embotit. A la vesprada, van continuar les exhibicions de bous, igual que el diumenge.

Des de Bou i *Corda fan un balanç molt positiu de la seua participació en el congrés nacional, que l'any que ve tindrà lloc en la localitat de Sant Carles de la Ràpita.