La XVIII edició del Festival de Guitarra Luys Milan torna a Ontinyent per oferir tres concerts amb músics de prestigi internacional. El primer dels concerts està previst per al divendres 18 d’octubre, amb l’actuació del “Fantasy duet” i “Eternas Quartet”. Segons van detallar Rubén Parejo, director del certamen, i Lluis Muñoz, d’Ad Libitum, “Fantasy duet” està format per Dani Rengel i Patricia Sanchis. Els dos oferiran un concert que combinarà la guitarra amb la flauta. A la segona part del concert, actuarà “Eternas Quartet”, grup format per una ballaora, una guitarrista, una percussionista i una cantant. D’esta manera, van destacar Parejo i Muñoz, es vol donar protagonisme a les dones al festival.
El segon dels concerts, el dia 22 de novembre, també tindrà dos parts. A la primera actuarà el duet format pel violinista Pablo Turlo i el guitarrista Ausiàs Parejo. Tot i la seua joventut, els dos ja han actuat i rebut premis a diferents parts d’Espanya i l’estranger. A continuació, actuarà Petr Vit, procedent de la República Txeca. Segons detalla Rubén Parejo, Vit és un guitarrista de formació clàssica, però quan va conéixer el flamenc, va començar a cultivar este art de tal manera que l’ha portat a dominar tots els palos del flamenco.
El tercer i últim concert serà el 13 de desembre. En la primera part actuarà el guitarrista David López i a continuació ho farà el duo Masino-Constantino, format per Roberto Masini y Simona Costantino, que no sols són parella profesional sinò que són matrimoni, el que reforça la seua compenetració sobre els escenaris, va destacar Parejo.
Tots els concerts seran a les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent.
El regidor de Cultura, Álex Borell, va destacar la importància d’un certamen d’este nivell i va expressar la intenció del seu departament de “donar-li una espenta” al certàmen, al temps que recordava també que a més del concerts, la programació inclou un taller de guitarra per als alumnes de Magisteri del Campus Ontinyent.