El director d'orquestra ontinyentí Jaume Blai Santonja Espinós continua fent importants passos en la seua carrera. En aquesta ocasió, ha sigut nomenat director associat de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, segons ha informat la pròpia institució en la seua pàgina web. Santonja donarà assistència i suport a l'orquestra espanyola al llarg de la present temporada, un càrrec que alternarà amb el de director assistent de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO).

Jaume Blai Santonja participarà en la primera activitat educativa pròpia de Musikene i Euskadiko Orkestra en la qual alumnat del Màster d'Estudis Orquestrals del centre superior fa treball de pràctica orquestral juntament amb components de l'orquestra professional.

Jaume Santonja s'ha mostrat "molt content" d'iniciar la seua col·laboració amb Euskadiko Orkestra amb un projecte relacionat amb la formació de músics. Per a ell, poder formar part de l'orquestra "és un honor i un plaer i el meu objectiu és ajudar amb el que puga. D'alguna manera, per a mi també és un màster poder estar participant en aquest projecte".
Santonja donarà assistència i suport a l'orquestra al llarg de la qual ja és considerada com la temporada més difícil des del punt de vista organitzatiu, però també ambiciosa en la part musical.
Al banda del seu recent nomenament com a director associat de l'Euskadiko Orkestra, Jaume Santonja inicia la seua segona temporada com a director assistent de la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO). Santonja ha tingut reeixits debuts en la BBC National Orchestra of Wales (BBC NOW), Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (OCRTVE), Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) així com en el seu primer concert en temporada d'abonament amb la City of Birmingham Symphony Orchestra (durant la celebració del seu centenari).