La televisiva novel·la “La Cocinera de Castamar”, interpretada per Michelle Jenner i Hugo Silva a la sèrie de Netflix, ha estat protagonista de l’inici del VI Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent, iniciativa impulsada per l’Ajuntament, el Club de Lectura i el Cine Club Utiye, que tindrà lloc fins al 27 de juny a la ciutat.
L’autor del llibre, Fernando J.Múñez, assistia divendres al Palau de La Vila a l’acte inaugural, que obria el tècnic de biblioteques Natxo Úbeda i que incloïa una xerrada sobre la novel·la. A més a més, intervenien el Llibreter Ximo Soler i el cuiner Rafa Calabuig, qui oferia al seu restaurant un sopar temàtic ambientat en la novel·la. A l’endemà, dissabte, la programació incloïa la presentació de la novel·la “El juicio del agua” amb l’escriptor Juan Francisco Ferrándiz.
Els regidors de Cultura i Biblioteca, Àlex Borrell i Ferran Gandia, agraïen la bona acollida a la iniciativa i al Palau de La Vila com a espai per a les activitats programades, i animaven a la ciutadania a assistir a la resta d’actes programats. Estos inclouen la projecció en tres passes diaris del film “La Vampira de Barcelona” fins dijous 24 de juny a les sales de “El Teler”; la presentació de la novel·la “Camins Dubtosos” divendres 25 al Palau de La Vila amb Joan Carles Ventura; el lliurament  del premi “Ontinyent Negre 2021” al crític i analista del gènere negre Àlex Martín dissabte 26 al mateix lloc; o al tancament de la programació diumenge 27 al Teatre Echegaray amb la representació de l’espectacle multimèdia “Miedo 2.0” del cantautor Albert Pla. 
Borrell també recordava que des del passat dia 11 s’han fet algunes projeccions a les sales del Centre Comercial El Teler (el clàssic “Perversidad” de Fritz Lang, i el film francès de terror “La Nube”), i que estos dies segueix oberta a la Casa de Cultura l’exposició dedicada a l’escriptor Manuel Vàzquez Montalban i el seu personatge Pepe Carvalho.