El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València celebra el pròxim dilluns, dia 31, a les 19 hores, el Concert de Primavera, a càrrec de l’Orquestra Filharmònica de la UV (OFUV), en el marc del 25 aniversari de la formació musical universitària. En aquesta ocasió, el concert, que tindrà lloc al Teatre Echegaray de la localitat, estarà dedicat especialment a la composició contemporània valenciana a través de l’obra de Juan Colomer i Claudia Montero.
Sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, l’Orquestra interpretarà dues peces valencianes: l’obra per a metalls i percussió ‘Gabrielli según San Juan’ de Juan José Colomer, natural d’Alzira, i ‘Rincones de Buenos Aires’, obra per a orquestra de corda de l’argentina Claudia Montero, la qual es va considerar a si mateixa valenciana després de dues dècades vivint i tocant a la ciutat.
“Amb aquestes obres volem destacar el compromís de l’OFUV amb el nostre patrimoni musical. Incloure-les en el programa suposa donar una visió de valor d’allò que descriu la nostra terra, no només quant a folklore, sinó que aportem bagatge als nostres músics contemporanis i, conseqüentment, al nostre públic, el públic valencià que vol i necessita saber de tots nosaltres”, apunta Beatriz Fernández.
Dividit en tres parts, el concert d’Ontinyent obrirà amb ‘Música per als relats d’artifici’ de Händel amb arranjaments d’Elgar Howarth i la interpretació del ‘Gabrielli según San Juan’ de Colomer. La segona part, un ensemble de vent metall i percussió, se centrarà en la música clàssica de Beethoven i Mozart amb la interpretació d’obertures d’obres com ara ‘Fidelio’, ‘Don Giovanni’ o ‘Le nozze di Figaro’. La tercera i última (ensemble de vent fusta o ‘Harmoniemusik’) començarà amb ‘Rincones de Buenos Aires’ de Claudia Montero i clourà recordant el llegat d’Astor Piazolla amb dues obres: ‘Fuga y misterio’ i ‘Oblivion’.
Les entrades es podran adquirir una hora abans del començament del concert en la taquilla del Teatre Echegaray (pvp: 5€).
El concert, organitzat per la Universitat de València, a través dels vicerectorats de Cultura, i de Projecció Territorial i Societat, i la Fundació General UV, compta amb la col·laboració de la Fundació Campus Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Diputació de València.