L’associació cultural La Nostra Terra ha preparat l’edició número 36 de la revista ‘Almaig, Estudis i Documents’, amb un total de 19 treballs inèdits. 
A pesar de les circumstàncies extraordinàries que ha dut la pandèmia del covid-19, esta associació ha continuat treballant en la promoció, difusió i posada en valor de la cultura, el patrimoni, la literatura, l’economia o la sociologia d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida amb la publicació d’esta revista. 
Es tracta d’una edició dedicada especialment a la situació actual, encapçalada pel pròleg de Conxa Cerdà, directora de l’Hospital General de València, i en la qual es poden trobar també articles que versen sobre les pandèmies i problemes de salut pública a Ontinyent i a la Vall d’Albaida al llarg de la seua història. A més, comptarà amb recerques d’arqueologia, història de les germanies, sociologia, heràldica, espeleologia, etnografia, sociologia i lingüística, així com la menció a efemèrides rellevants, personatges il·lustres de la comarca i el record gràfic a través del reconeixement a un fons fotogràfic com el de Rafael Bernabeu. 
“Malauradament, i per les restriccions, l’acte públic de presentació es posposarà fins a una nova data”, explique des de l’associació. No obstant això, a partir del dilluns 14 de desembre la revista estarà a disposició del col·laboradors i dels socis i sòcies de l’entitat en la Biblioteca Municipal d’Ontinyent “Lluís Galiana”, i també podrà ser adquirida en el punts habituals de venda. La Nostra Terra agraix a “l’Ajuntament d’Ontinyent i a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua el suport que donen per poder dur endavant este projecte”. 
A més, anuncien l’estrena d’una nova versió de la web www.lanostraterra.es en la qual podran descarregar-se les revistes editades en anys anteriors així com les publicacions que s’han dut a terme en la dilatada vida de La Nostra Terra.