L'Agrupació Musical Ontinyent ha preparat un intens cap de setmana d'intercanvi amb la Banda La Valenciana. Fa mesos la banda ontinyentina es va desplaçar a Barcelona on va compartir concert amb "La Valenciana". Ara és esta formació la que retorna la visita.
A més del concert previst per a les 19:00 hores a la sala Gomis, l'Agrupació ha preparat un dinar de germanor i un sopar després del concert. També tindran una discomòbil.
Per al diumenge, s'ha previst una visita als refugis antiaeris, el barri antic i el Pou Clar, abans que "La Valenciana" inicie el seu camí de tornada.
En la primera part del concert, que serà presentat per Alfred Bernabeu, "La Valenciana" interpretarà "L’alqueria del riu Ebri", d'Angela Gómez; "Eternal Vibrations", de Saül Gómez Soler i "First Suite", de Holst.
En la segona part, l'Agrupació oferirà tres peces: "La Marcelina", de Bernardo Adam Ferrero; "West Side Story", de Leonard Bernstein i "L'Aigua Prodigiosa", de Martínez Gallego.
Tal com el seu nom indica, La Valenciana és la primera banda de música formada per residents valencians a Barcelona. Entre ells, alguns ontinyentins. El seu director és Vicente Pérez Esteban, "Coleto", natural d'Albaida.