Este divendres 10 de març, a les 20:00 hores el Teatre Echegaray d'Ontinyent acull l'espectacle teatral "Júlia", a càrrec de la companyia La Dependent.
"Júlia" està basada en la novel·la d'Isabel-Clara Simó. La companyia alcoiana “La Dependent" porta a escena este drama històric amb el teló de fons de la Revolució del Petroli, la indústria tèxtil a Alcoi i les transformacions polítiques i socials de finals del segle XIX. 
"La revolució del Petroli d'Alcoi en el 1873, el món industrial, amb una classe obrera oprimida i predominant, ha marcat la idiosincràsia d'est poble forjat sota els batecs de les seues fàbriques. Viatgem amb Júlia, una jove treballadora, els debats ètics apareixen, es converteix en una senyora, però havent de pagar un preu molt alt. Júlia és una dona de fusta, que ha hagut de sobreviure usant la seua intel·ligència i tenacitat", expliquen des de la companyia.
L'autora i directora és Gemma Miralles.
Les entrades es poden adquirir a la web de Caixa Ontinyent, a la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bàrbara d'Ontinyent (carrer Mayans, 26) i en taquilla, a partir d'1 hora abans de l'espectacle.