La nit del pròxim dissabte 23 de setembre, la plaça Major de Llíria acollirà una nova edició del Concert de les Bandes en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel, que permetrà a les persones assistents disfrutar de les actuacions oferides per les dos prestigioses bandes del municipi, reconegudes nacional e internacionalment: la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i la Banda Primitiva de Llíria.
En l'acte, que començarà a les 22.30 hores, es retrà homenatge a una personalitat del món de la música a la Comunitat Valenciana, que recau en esta ocasió en Carlos Pellicer.
El compositor i director valencià, nascut a Benigànim, centra la seua principal labor en la música simfònica per a banda, registrada en multitud de CD's per a importants formacions d'Holanda, França, Espanya i Portugal, principalment. Amb una extraordinària carrera professional, Carlos Pellicer ha rebut nombrosos premis nacionals i internacions, entre els quals destaquen el segon premi i menció d'honor del prestigiós Concurs Internacional de Composició Original per a Banda 2009 a Corciano, Itàlia; el primer premi del mateix concurs al 2013; i el premi Euterpe de música al 2014. A més, ha rebut encàrrecs i ha estrenat les seues obres en més de 20 països de tot el món. Actualment és també, director titular de la Unió Musical d’Albaida ‘l’Aranya’.
La regidora de Cultura, Mª José Llopis, ha destacat que, des de Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, “volem projectar, cada any, la gran labor de totes les persones que es dediquen a este art, i la Comunitat Valenciana, terra de músics, ofereix al món excepcionals compositors, com l'homenatjat enguany, la música del qual serà interpretada per les nostres reconegudes agrupacions, en la gran cita musical de l'any a la nostra ciutat”.
Després de la cercavila de les bandes des dels seus locals socials fins al centre neuràlgic de la nit, la plaça Major, serà el torn de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida per Vicent Balaguer, i tancarà la nit la Banda Primitiva, dirigida per Pedro Vicente. Tant una com l'altra, recullen en el seu repertori una obra del compositor homenatjat.
La Unió obrirà la seua actuació amb el pasdoble “Eugenia López” d'Adam Ferrero, i interpretarà també “Sequences for band” de Carlos Pellicer, i la “Segona Simfonia op.44” de James Barnes. Per part seua, la Primitiva inclou en el seu programa altre pasdoble d'Adam Ferrero, “La Marcelina”, “Dis-TENSIONS-diS” de Pellicer, i la “Simfonia núm. 7, Leningrad” de Shostakovich. I tancarà amb els himnes de Llíria i de la Comunitat Valenciana, el qual serà dirigit per Carlos Pellicer.