El compositor i director ontinyentí Saül Gómez Soler es troba esta setmana en el País Basc, on s’ha desplaçat per a preparar el concert que oferirà dissabte, 6 de març, a les 19:00 hores, al front de l’Orquestra de Vents de Musikene, el Centre Superior de Música del País Basc. 
La formació és una de les agrupacions del programa d’Estudis Orquestrals del centre, i permet als alumnes treballar amb directors i professionals de prestigi com és el cas del músic d’Ontinyent. 
Per a l’ocasió, Saül Gómez ha triat un repertori que inclou música dels compositors més destacats del repertori bandístic. Així, la banda interpretarà Tarde de abril, d’Armando Blanquer; Carpe horn, d’Otto Schwarz, que comptarà amb la intervenció com a trompa solista de l’ex-alumne de Musikene Fernando Casado; Colonial Song, de Percy Grainger; A festival prelude, d’Alfred Reed, i la Simfonia nº2 Teogónica d’Andrés Valero-Castells. Per cert, que esta simfonia del valencià Andrés Valero s’interpretarà íntegrament per segona ocasió des de la seua composició. 
El director ontinyentí qualifica esta oportunitat “d’autèntic luxe, ja que em permet treballar en un dels centres superiors de música amb més prestigi a nivell nacional”. En açò se centra durant esta setmana en els diferents assajos programats i els resultats dels quals es podran escoltar en el concert que se celebrarà este dissabte, 6 de març, a partir de les 19:00 hores en l’auditori del centre musical ubicat en l’Europa Plaza de San Sebastián. 
Intensa activitat a pesar de la pandèmia
L’activitat de Saül Gómez continua sent prou intensa durant els últims mesos a pesar de la pandèmia. Actualment, és director de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i de l’Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de la Primitiva Setabense
A més, pròximament dirigirà com a convidat la banda simfònica del CIM La Armónica de Buñol, optant a la direcció titular d’esta prestigiosa formació. 
Quant a la seua tasca compositiva, durant 2020 va estrenar dos obres. En el mes de gener, la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Musical (SMI) Santa Cecília de Cullera va estrenar Scent, un concert per a requint i banda simfònica que li va encarregar el músic cullerense Javier Llopis. I el 8 de març, a Bèlgica, es va interpretar per primera vegada la seua simfonia nº0 Breathing bits, un encàrrec de la banda Harmonic De Kunstvrienden de Sint-Eloois-Winkel, que dirigix Dimitri Bracke
A més, prompte s’estrenaran diferents treballs: per un costat, Breath, un nou encàrrec de la Santa Cecília de Cullera; dos documentals als que ha ficat la banda sonora i la versió per a banda de la seua obra Gioia, encàrrec de la Banda Municipal de Vitoria Gasteiz i el seu director Luis Orduña
En estos moments Saül està escrivint l’obra obligada del Certamen Internacional de Bandes de Música de Villa d’Altea 2021, Stones and sea, que serà la seua Simfonia nº1
Musikene, un centre superior de referència
Musikene és el Centre Superior de Música del País Basc, on s’impartixen ensenyaments musicals de Grau Superior. Garantitza la qualificació professional en els àmbits relatius a la interpretació, la composició, la direcció i la pedagogia. 
L’àrea d’Estudis orquestrals inclou varies agrupacions de diferent format com són, l’orquestra Simfònica, la Banda i la Simfonietta (Orquestra de càmera), integrades en la seua totalitat per estudiants del centre que realitzen este treball com una assignatura inclosa en el seu pla d’estudis. Els conjunts es preparen en setmanes intensives en les que treballen amb un director convidat un programa que finalitza amb la seua interpretació en concert.  
Saül Gómez Soler
Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) en 1982. Ha estudiat Percussió i Composició en el Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València i Direcció d’Orquestra en el Liceu de Barcelona. 
Ha sigut director de diferents formacions, tant nacionals com internacionals. Com a compositor, ha rebut encàrrecs d’entitats com l’Orquestra Simfònica de RTVE, el certamen internacional de Bandes de València, Certamen Internacional Villa d’Altea, el duo Madrid Okho i de solistes com José Franch Ballester, José Cháfer, Javier Llopis o María José Montiel
La seua música s’interpreta en tot el món i, recentment, s’ha pogut escoltar a països com Canadà, Estats Units, França, Bèlgica, Portugal, Itàlia, Corea, Eslovènia, Holanda, Japó, Alemanya, Suïssa, Taiwan o Colòmbia
Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En este àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Ángeles i un per als premis Jerry Goldsmith.