El passat 2 de març, el teatre Echegaray d'Ontinyent, va ser testimoni, en el primer concert de la temporada de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, del que es preveu que serà una temporada històrica amb rècord d'abonats i assistència en general. Un concert que va fusionar l'autenticitat del folklore amb la sofisticació dels matisos impressionistes a través d'obres emblemàtiques de 4 grans compositors del segle XIX i principis del XX, com Manuel de Falla, Joaquín Turina, Nikolái Andréyevich Rimski-Kórsakov i Joseph Maurice Ravel i que una vegada més va posar de manifest la importància de continuar recolzant un projecte formatiu amb 20 anys d'història que dóna l'oportunitat de créixer a centenars de joves d'Ontinyent, de la Vall d'Albaida i de tota la Comunitat Valenciana.

Aquest primer concert va ser dirigit pel director premiat com a Millor Director d'Orquestra a Itàlia 2016 per GBOPERA Awards i un dels directors espanyols amb major projecció internacional en l'actualitat, Sergio Alapont, el qual afirmava que “crear una orquestra simfònica extraordinària a una ciutat com Ontinyent té un alt impacte social que aconsegueix a través de la interpretació de programes que verdaderament serien impossibles d'interpretar si no fora por un projecte de contrastada qualitat”.

Ritme, color, energia i emoció, pròpies d'obres amb tints del folklore espanyol, que van portar a una unànime ovació d'un públic impressionat per la interpretació d'un repertori en el qual hi havia posada unes expectatives realment altes i que, així i tot, es van superar. Obres com “Danzas Fantasticas Orgia”, de Joaquín Turina, “El sombrero de tres picos suite 1 y 2” de Manuel de Falla, “Capriccio Espagnol” de Nikolái Rimski-Kórsakov i el popular “ Boléro” de Ravel, una obra, aquesta última, amb una gran quantitat de solos que va evidenciar també el nivell individual dels músics. 

En aquesta temporada creixen les empreses que aposten per aquest projecte i sobre tot els abonats particulars que desitgen convertir-se en mecenes de desenes de joves, passant de 284 en la temporada passada, als 369 d'aquesta. Una evidència que deixa clar que malgrat els seus més de 20 anys d'història, lluny d'estancar-se, aquest projecte continua creixent cada vegada més i demostrant l'impacte cultural i social que té a la ciutat d'Ontinyent, a la comarca de la Vall d'Albaida i en tota la Comunitat Valenciana.

Lluís Muñoz y Toni Revert des d'AD LIBITUM aprofitaven per a donar les gràcies i ressaltar que, “aquest projecte és possible gràcies a Caixa Ontinyent, a l'Ajuntament del mateix poble i a totes les empreses i particulars que cada temporada que cada temporada ho fan possible”.

El pròxim concert tindrà lloc el pròxim 15 de juny. Si algú que no s'ha abonat, li agradaria fer-ho, encara és a temps abonant-se als pròxims 3 concerts. Pot fer-ho a l'escola AD LIBITUM (carrer de Pius XII, 40, porta 1, 46870 Ontinyent, València) o reservar-ho telefònicament en el 96 291 42 24 o a través de Whatsapp 635 44 22 05, de dilluns a divendres en horari de 9 a 13:30 i de 16:30 a 20:00.