L'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent va presentar ahir la seua temporada per a 2021, amb quatre concerts que tindran com a escenari el teatre Echegaray d'Ontinyent i que estaran adaptats a la situació de pandèmia.
Així ho explicava Lluís Muñoz, en representació d'Ad libitum, qui manifestava la seua alegria “per poder tornar i fer música, que és el que ens agrada, i aportar el nostre gra d'arena a l'impuls de la cultura, que s'ha demostrat que és segura”, comentava. La programació torna al cap d'un any “dur”, afegia, en el qual es va arribar a presentar el programa de 2020, que tenia 5 concerts, que es va suspendre a causa del covid-19.
Per part seua, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Ontinyent, Alejandro Borrell, confirmava la ferma aposta del consistori per la cultura, una cosa demostrada en l'augment aquest any de 6.000 a 10.000€ en el pressupost destinat a l'Orquestra, i aprofitava per a convidar a la ciutadania a gaudir d'uns concerts de “molt de nivell”, destacava.
El primer d'ells tindrà lloc dissabte que ve, 29 de maig, a les 19.30 hores, baix la direcció de Jaume Fornet, “assidu a dirigir l'Orquestra Caixa Ontinyent”, explicava Lluís Muñoz, amb una adaptació del repertori de The Beatles per a orquestra de corda.
La programació continuarà el 17 de juliol, amb ‘La veu de la trompeta’, dirigit per Saül Gómez, que comptarà un any més amb el trompeta solista Luis González i la soprano solista Francesca Calero, i repassarà la música des del Barroc fins a l'actualitat.
El tercer concert, ‘Un viatge a través de l'orquestra i la viola’, tindrà lloc el 23 d'octubre i comptarà amb David Fons com viola solista i director. Aquest concert inclourà peces de Mendelsshon, Webber, Mahler, C.Bach o Sibelius.
Finalment, el 18 de desembre, l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent retrà homenatge a Beethoven, amb el concert ‘250 anys amb Beethoven’, baix la direcció de Xavier Gagnepain, i amb el violí solista Jacobo Chrisrtensen, alumne del Reina Sofia de Madrid, ja que “volem apostar pels joves talents”, comentava Muñoz. Tots els concerts seran a les 19.30 hores.
Enguany no hi haurà sistema d'abonaments, sinó que es comprarà cada concert de manera individual. Les entrades tenen un preu de 13€, i 7€ en butaca jove (fins a 18 anys o amb carnet d'estudiants fins als 25 anys). Es poden adquirir en Ad libitum, al carrer Pius XII 40 d'Ontinyent.