- Què els ha portat a triar “Los Gavilanes” després de l'èxit de “Katiuska” l'any passat?
- És la nostra segona producció pròpia. L'hem triada per una pura qüestió de superació. L'any passat crec que deixem el llistó molt alt amb “Katiuska”, i enguany tots en la companyia tenen una gran il·lusió i tots estan treballant molt, per a adquirir un nivell important. Triar “Los Gavilanes” també ha sigut una mica per compensació, perquè “Katiuska” per al cor suposava poques intervencions. En canvi, en “Los Gavilanes” el cor quasi no desapareix de l'escenari i té molt més protagonisme. És una obra que està en el top ten de les sarsueles a Espanya.
- Quant al reparto, es manté?
- La companyia té nous membres. Quant a l'elenc principal, en certa forma és quasi el mateix que l'any passat. Tenim una incorporació en el paper de Rosaura, que és una jove que forma part del cor que està estudiant cant i que per veu i per les seues característiques d'edat, vam pensar en donar-li el paper i l'ha aprés molt bé. El paper principal d'Adriana el farà Charo Martos i els dos protagonistes solistes són els mateixos que van vindre l'any passat des d'Alacant: Javier Rubio i José Manuel Mas.
- La companyia compte amb gent jove, trenca això el tòpic que la sarsuela és només per a gent gran?
- Ars Lírica és un grup molt extens, des dels 18 anys fins a gent d'edat més avançada. Tenim joventut a la qual li agrada de veritat la sarsuela. Aqueix concepte que la sarsuela era sol per a gent gran molt lentament està canviant. 
- Com està sent la preparació de la producció?
- Durant la primera meitat de l'any teníem un assaig a la setmana, però des de la tornada d'estiu comencem amb dos assajos perquè comencem ja també amb la part escènica. Aquestes últimes setmanes, estem fent tots els assajos necessaris.

- Per què enguany han programat dues sessions?
- L'any passat va haver-hi molt de públic que es va quedar amb ganes d'assistir, perquè es van esgotar les entrades. Això ens va animar per a enguany d'entrada programar dues sessions i sembla que està responent bé la venda d'entrades. El concert del dia 5 coincideix amb el concert de l'Associació de la Festes de la Puríssima. 
- Quina orquestra els acompanyarà?
- L'orquestra que vindrà serà l'orquestra simfònica Teatre Castelar d'Elda, una orquestra amb músics de primer nivell. Serà la seua segona col·laboració amb nosaltres des que estem constituïts com a companyia i en el meu cas, serà la quarta vegada que treballe amb aquesta orquestra.
- De quines poblacions són els integrants de la companyia?
- Tenim gent d'Ontinyent, per descomptat, però també d'Alcoi, de Xàtiva i de Bocairent. Ars Lírica s'ha convertit en un punt de trobada per als apassionats del món de la lírica per a poder treballar junts. Cal tindre en compte que les produccions d'aquest tipus són molt cares, costen molt de preparar… pel que estar units és important. 
Enguany també comptem amb la col·laboració de l'IES J. Segrelles d'Albaida, perquè els alumnes del mòdul d'Estilisme ens ajuden a preparar la producció. Quant al ball, Esport i Dansa i el Grup de Danses s'han coordinat per a encarregar-se de les coreografies. El director escènic és Juanfran Rubio, de Teatre per a tots.

 Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport