Este dimecres, 12 de juliol, el Centre Cultural Caixa Ontinyent va acollir una xarrada-col·loqui amb els ballarins que es formaren en Masters Ballet i que ara es troven en diverses parts del món desenvolupant la seua carrera com a ballarins.

Es tracta d’una activitat englobada dins de l’iniciativa ‘Masters pel món’, impulsada per Masters Ballet, i que culminarà amb una Gala aquest diumenge dia 16 de juliol, en la que els ballarins es retrobaran amb les seues arrels i podran ballar davant els seus en l’escenari que els ha vist créixer.

Durant el col·loqui, els ballarins donaren a conèixer les seues experiències, quin va ser el motiu per voler dedicar-se professionalment a la dansa, com van començar, quins obstacles van trobar i com valoren el retorn a casa.

Alguns presents van estar de manera presencial, mentre que altres es van connectar online perque es trobaven fora de la ciutat.

El col·loqui també va plantejar les diferències entre generacions de ballarins pel que fa a les oportunitats que tenen hui respecte fa 15 anys. Els testimonis van ser variats i també transversals, situacions que passaven fa 15 anys i que també passen actualmente. El col·loqui va concluir amb un vi d’honor i va ser un preludi a la Gala que tindrà lloc aquest diumenge, on destaca la participació del ontinyentí Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa i Premi Honorífic ‘Masters pel món’.