L'exposició itinerant ‘Memòria de la modernitat’, que recull el tresor patrimonial de la Diputació de València, va concloure ahir dijous el seu pas per Ontinyent després d'haver rebut més de 7.000 visites. Ubicada a la Casa de Cultura de la capital de la Vall d'Albaida des del passat 29 d'octubre, la mostra proposa un recorregut per la història de l'art valencià des del gòtic fins a l'actualitat, a través d'una variada selecció d'obres dels fons artístics de la corporació provincial. 
Els qui l'han visitada han pogut gaudir de fins a sis Sorollas, entre ells ‘Pescadores valencianes’; ‘El guardavías’ d'Ignasi Pinazo Camarlench; la ‘Escola de París’ d'Equip Crònica; ‘La matança del porc’ de Rafael Armengol o ‘Jove’ d'Aurora Valero, entre altres obres destacades procedents del patrimoni de la Diputació, que compta amb més de 4.500 creacions artístiques.
Aquesta mostra, que reuneix a Ontinyent quasi un centenar de riqueses de l'art valencià, amb pintures, dibuixos, escultures i gravats, s'ha complementat amb activitats gratuïtes com a visites guiades, taules redones, diàlegs amb les obres o tallers didàctics familiars i escolars, així com visites comarcals per a acostar l'art a tota la Vall d'Albaida.

Exploradors de l’art
Prop de mil estudiants s'han convertit en exploradors de l'art i han conegut les joies pictòriques i escultòriques de la Diputació al llarg dels 31 tallers escolars que s'han dut a terme en el marc de les activitats paral·leles de ‘Memòria de la modernitat’. En total, 15 centres educatius, 12 col·legis i 3 instituts de la capital de la Vall d'Albaida, han participat en aquestes activitats que tenen com a finalitat acostar la cultura als més joves.
La mostra de la Diputació té un component didàctic que no solament es reflecteix en les visites escolars sinó també en els tallers familiars, dels quals han pogut gaudir mig centenar de persones en les tres sessions realitzades. En aquests, xiquetes i xiquets han descobert la història i la importància de les obres exposades amb divertides activitats al costat de les seues famílies.
De manera paral·lela, les veïnes i veïns de la comarca també han pogut visitar en el Centre Cultural de l'Obra Social de Caixa Ontinyent una segona exposició, ‘Coneix la Diputació’, en la qual es dona a conéixer la institució provincial de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Pròxima parada, Sagunt
Més de 47.000 persones han visitat ‘Memòria de la modernitat’ des que va obrir les seues portes a Requena. Després de fer escala a Alzira, Gandia i Ontinyent, l'exposició patrimonial de la Diputació arribarà el pròxim 11 de març a Sagunt per a continuar el seu recorregut per les comarques valencianes. Els habitants del Camp de Morvedre i les comarques veïnes podran gaudir d'una de les més completes mostres de l'art valencià.