Durant el mes d’abril està oberta la inscripció de documentals per al Premi MON·DOC d’enguany, impulsat per l'Ajuntament de Montaverner, que forma part de la 15a edició de la Mostra de Cinema Documental, la qual es celebrarà del 17 al 25 de novembre. D’entre els documentals presentats es triaran els que optaran al Premi MON·DOC al millor llarg i curt documentals, en la que serà l’11a edició d’aquest guardó.
Poden presentar-se al festival documentals produïts, o coproduïts, a Espanya des de l’1 de gener de 2022 i que no hagen sigut projectats en edicions anteriors de la mostra. Segons la seua duració competiran a la categoria de curts documentals (per als de duració inferior a 60 minuts) o a la de llargs (amb duració igual o superior a 60 minuts). La primera està dotada amb un premi de 500€ i la segona amb un de 1.000€. A més tots els documentals finalistes optaran també al Premi del Públic (amb una dotació de 300€). Els guanyadors dels tres guardons rebran també una estatueta, obra de l’artista albaidí Rafa Amorós.
El procés d’inscripció està obert a la web Festhome i es tancarà el pròxim diumenge 30 d’abril. A la web de l’Ajuntament de Montaverner (https://www.montaverner.es/seccion/mon-doc) estan disponibles les bases del premi així com l’enllaç per a presentar els documentals a concurs.