El divendres, 6 de noviembre, el MAOVA (Museu arqueològic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida), va acollir la inauguració de l'exposició "El camí del Sant Greal, Ruta del Coneixement, camí de pau", a càrrec de la doctora María Gómez.
 A la inauguració van assistir el regidor coordinador de l'àrea de Cultura, Álex Borrell, el Biblioteca, Publicacions, Museus i Casa de Cultura, Fernando Gandia Poveda. Per part de la Germandad del Temple d'Ontinyent van estar el president que deixa el càrrec, Josep Antoni Alfonso i el president entrant, Domingo Tormo Vidal.
Tots ells van rebre a l'artista plàstica especialista en la representació del Sant Calze de la Catedral de València, la doctora María Gómez Rodrigo, a la doctora Ana Mafé García, presidenta de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal i de la Comissió Científica Internacional d'Estudis del Sant Greal i Esther Santillana Reinoso, responsable del Centre Òptic Losan, única empresa valenciana que fins hui dóna suport al treball de l'associació amb fons i mitjans.

L'exposició compta amb una part artística creada ex-profeso per a la celebració de l'Any Jubilar a Ontinyent per María Gómez Rodrigo i una part conceptual, nascuda de la tesi d'Ana Mafé García, on exposa part de les principals aportacions de la seua investigació a l'estat de la qüestió del Sant Greal, el Sant Calze.
María Gómez Rodrigo, aragonesa de naixement, valenciana d'adopció, és una artista que ha forjat la seua carrera professional des de l'Acadèmia i el saber. És Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València i és doctora en Belles arts per la Universitat de València. Actualment, desenvolupa la seua passió per la pintura a través del seu lloc com a professora titular del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València. També és professora de Postgrau en el Màster de Patrimoni del departament d'Història de l'Art.
La seua trajectòria com a restauradora ve des de 1995, quan és nomenada Tècnic en Conservació i Restauració del Patrimoni Moble de la Catedral de València. María Gómez és especialista en el color, en la pintura al fresc, en pintura cremada, en la creació de anamorfosis i en restauració de pintura medieval, escultura en fusta i cartapesta.