Els més cinèfils trobaran a Ontinyent una oportunitat de disfrutar del sèptim art amb la 20ª edició de la ‘Mostra de Cinema’, organitzat pel Cine Club Utiye amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que comptarà amb 11 projeccions i una obra de teatre durant tot el mes de novembre, en concret, del 5 al 30 de novembre.
Així ho ha explicat este mateix matí Joan Enric Valiente, president de l’Utiye, qui detallava que després d’un prologant temps de pandèmia, este any la ‘Mostra’ torna molt més completa i extensa que en 2020, amb un cartell elaborat per la il·lustradora asturiana Mara Saturio. A més, ajuntarà esforços amb el 7é ‘Festival de Cinema Ciutadà Compromés’, organitzat per ACICOM-Ciutadania i Comunicació i Acció Cultural del País Valencià.
La inauguració de la ‘Mostra’ estarà a càrrec del director italià Carlo Fenizi, que estrenarà per primera volta en Espanya la pel·lícula ‘Istmo’, i ho farà a Ontinyent el divendres 12 de novembre a les 19:30 hores.
Per altre costat, tancarà la Mostra el director David Trueba, que vindrà de nou a Ontinyent el 27 de novembre per presentar la seua pel·lícula ‘Al otro lado del mundo’, a les 18:00 hores, i el seu llibre ‘Queridos niños’, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, a les 19:30 hores.
La Mostra comptarà amb la presència d’altres directors com: Rafael Molés i Pepe Andreu (Lobster Soup), Matilde Alcaraz (Peset, un home bo), Vicent Monsonís (Filoxènia al rapte d’Europa), Joan J. Soler (Llorenç Barber & Monserrat Palacios). Altres pel·lícules que es projectaran seran: ‘Un blues para Teherán’ (Javier Tolentino, 2020), ‘El barman de las estrellas’ (Eva Vizcarra, 2018), ‘El maestrat filma, la memòria rescatada’ (Fermín Sales, 2020) o ‘Carceller, l’home que morí dues vegades’ (Ricardo Macián, 2021).
Totes les pel·lícules es projectaran en els cines del centre comercial El Teler, del 5 al 30 de novembre, en sessions de 18:00, 20:00 i 22:00 hores, amb entrades a un preu de 3€ per a socis i de 5€ per a no socis. No obstant, es poden consultar els horaris concrets de cada pel·lícula en www.cineclubutiye.com.
A més, la Mostra tindrà un caràcter solidari, ja que una part de la recaptació de la projecció del film ‘Mediterráneo’ (Marcel Barrena, 2021) es destinarà a l’ONG Open Arms.
Per la seua part, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, ha programat per 27 de novembre, a les 19:30 hores, l’obra de teatre Gag Movie, de la companyia Yliana. El regidor de l’àrea, Álex Borrell, destacava que esta és una ‘Mostra’ “especial, després de casi dos anys de pandèmia, amb directors i pel·lícules amb molt de nivell”, concloïa.