L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València oferirà el pròxim 2 de març, al teatre Echegaray (19:00 hores), el Concert de Primavera que cada any organitza el Campus d’Ontinyent, i enguany dins del programa del Vicerectorat de Cultura i Societat ‘Cultura als Campus’. 
Les entrades, al preu de 5€, podran adquirir-se en les taquilles del teatre a partir de les 17:00 hores el mateix dia del concert.
Amb la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, l’Orquestra interpretarà el Concert per a clarinet núm. 1 ‘At the hills of Hampstead heath’ de la jove britànica Emmy Lindström, acompanyant el clarinetiste Bernardino Assunçao Sales.
D’acord amb les notes al programa, aquest concert “és un espècimen tonal neoromàntic de gaudi immens amb abundant bon humor, calidesa romàntica i energia captivadora”, probablement degut a la relació entre la compositora i el clarinetiste al qual està dedicat, el seu marit.
At the hills of Hampstead heath, a més d’estar construït com a un concert virtuós tradicional en tres moviments, suposa una banda sonora de The Heath, el famós puig anglés amb tranquils paisatges naturals i vistes panoràmiques de Londres. Així mateix, inclou múltiples referències tant al tema central de ‘Doctor Who’ com a d’altres temes musicals de la sèrie.
Bernardino Assunçao Sales (Moncofa, Castelló) va fer els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, en 2019 va cursar el Màster en Interpretació i Investigació al Conservatori de Música Óscar Esplá d’Alacant i, com a estudiant d’Erasmus Mundus, a la University of British Columbia, Vancouver, Canadà. En 2020 va realitzar el postgrau orquestral a l’Escuela de Altos Estudios Musicales de Santiago de Compostel·la.
Assunçao ha format part de diverses agrupacions musicals simfòniques formatives, com l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, la Jove Orquestra de Castelló, l’Orquestra de l’Acadèmia “Semana de la Música Religiosa” de Conca, l’Orquesta de la Fundación Internacional Gómez-Martínez i l’UBC Symphony Orchestra. Ha sigut finalista en concursos de música de cambra i, com a solista, ha guanyat el concurs de joves talents Clásicos y Reverentes de la 2 RTVE en 2018 i l’UBC Concerto Competition al Canadà en el 2020.
Ha actuat amb agrupacions i bandes musicals, així com a solista, amb orquestres espanyoles i internacionals.
L’Orquestra Filharmònica UV
L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València es va crear l’any 1995. Té una plantilla de 80 joves músics, majoritàriament universitaris, l’edat mitjana dels quals és de 20 anys. La seua finalitat és proporcionar-los una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cada una de les famílies instrumentals. Des que es va fundar fins a l’any 2010 va estar dirigida per Cristóbal Soler, des de 2011 fins a agost de 2018 per Hilari Garcia, i des de setembre de 2018 Beatriz Fernández Aucejo és la seua directora titular.
L'Orquestra actua regularment al Palau de la Música de València i ha efectuat nombrosos concerts en diverses sales de concert d’Espanya i Europa com el Palau de les Arts Reina Sofia de València, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori de Saragossa, l’Auditori de Lleó, l’Academia Philharmonicorum de Liubliana, l’Austria Center Vienna o el Mozarteum de Salzburg. L’any 1998 va participar en la XXVII edició del Concurs Internacional de Joves Orquestres realitzat a Viena (Àustria), on va obtindre el primer premi en la categoria d’orquestres simfòniques.
A més, la formació universitària és membre de la Xarxa Europea d’Orquestres Universitàries (ENUO). Gràcies al seu impuls, es va crear el 2015 SINERGIA (Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles), de la qual és membre, i des de setembre de 2020 participa com a soci en el projecte Erasmus+ Meets (Music in higher Education to dEvelop Transversal Skills). A més, Valencia Violins hi col·labora en el manteniment i la cura dels seus instruments de corda.
Les seues activitats es realitzen amb el patrocini de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València.