La ciutat d’Ontinyent acollirà fins a 23 activitats culturals a l’aire lliure en juliol dins la programació de  “Cultura de Barri”, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, donava detalls d’una programació que inclourà música, dansa, cinema o tertúlies culturals, entre d’altres. 
Borrell destacava l’esforç d’Ajuntament i associacions locals traure la cultura al carrer, explicant que “durant l’any l’Ajuntament organitza activitats culturals als barris, com Ontinyent Il·lusiona o el Festival de Circ i Teatre, però Cultura de Barri és diferent perquè són les pròpies associacions qui protagonitzen les activitats, que reunim en un únic programa perquè el veïnat les conega millor”. El regidor de cultura tenia paraules d’agraïment per a les associacions, “que, comptant amb el suport de l’Ajuntament a través de subvencions, fan un gran treball organitzant activitats diverses i atractives. Com a mostra tenim esta programació, que enguany té en la música la principal protagonista, però que també dona cabuda a dansa, projeccions o tertúlies”, destacava.
Així, al marc de “Cultura de Barri” es comptarà un any més amb l’atractiu de les actuacions de l’Estiu Musical que organtiza l’Agrupació Musical d’Ontinyent amb el patrocini de l’Ajuntament. Així, divendres 5 de juliol tindrà lloc un concert de Cor Aria d’Ontinyent a les 23:00 a la Plaça de Pere IV;  dissabte 6 actuarà l’Orquestra de Corda de l’Agrupació Musical d’Ontinyent a partir de les 23:00 al Palau de La Vila; divendres dia 12 es comptarà amb la Intocables Big Band a la Plaça de la Concepció des de les 20:30; i divendres 19 el lloc triat serà el Parc de Vicent Andrés Estelles a partir de les 23:00 hores amb un concert de Bandes Joves de Cocentaina i Ontinyent. A més a més, divendres 26 hi haurà un concert de les bandes de l’Agrupació Musical d’Ontinyent i la Unió Musical de Busot a la Plaça de Sant Domingo des de les 20:30.
Altra cita musical especialment destacada serà el II Concert de la programació de l’Orquestra Simfónica Caixa Ontinyent, un Concert de Joves Virtuosos d’esta orquestra amb els solistes Alejandro i Pablo Turlo i Ausiàs Parejo. Aquest concert tindrà lloc en dues sessions, divendres 5 i dissabte 6 de juliol, a les 22 :00 i les 19 :30 hores, respectivament, al Teatre Echegaray. De la mà d’Ad Libitum també arribaran altres activitats destacades : Per una banda amb la XI edició del festival “Ontijazz” a la Plaça de la Concepció amb concerts els dijous 18 i 25, dels que en breu es donaran detalls. 
També hi haurà un concert de la Banda Simfónica Ad Libitum d’iniciació al Jazz el dia 18 a la plaça de Sant Domingo des de les 20:30 hores; i tornaran els concerts de les Colònies Musicals: dijous 25 amb el Concert de l’Orquestra de Cordes i Iniciació al Jazz, a partir de les 20:30 a la Placeta Latonda, front a l’edifici de Festers; i divendres 26 amb una audició de Suzuki de violí i piano a la Plaça de Sant Carles a partir de les 19:00 hores. L’última cita musical servirà també com a epíleg per a la programació, amb un concert el 1 d’agost a les 22:30 al Mirador de Sant Rafel amb el grup “3+1 Saxophone Quartet”, en aquest cas baix l’organització directa de la regidoria de Cultura. 
Igualment, “Cultura de Barri” donarà també protagonisme a la dansa amb dues cites: la primera serà dijous 11 de juliol a les 21:30 hores a la Plaça de l’Ajuntament amb una activitat que combinarà dansa i música de la mà de Dansa Ópera; i dissabte 13 a les 23:00 a la Plaça de Sant Roc del barri de La Vila actuarà el Grup de Danses d’Ontinyent amb la Rondalla Comarcal. L’Associació Veïnal de Sant Josep també ha previst activitats, amb la represa de la programació de “Cinema a la Fresca” amb diverses projeccions al pati del col·legi Vicente Gironés, sempre a les 22:00 hores: dijous 4 de juliol es projecta el film “Campeones”; dijous 11 de juliol “Ballerina”; dijous 18 amb “Jurassic World” i dijous 25 es podrà veure “Super López”. 
La programació es completa amb les projeccions de documentals comentats que baix el nom de “Cultura a la Fresca” organitza l’Associació Veïnal del Poble Nou diversos dies, sempre a les 22:00h, a diverses places del barri, precedides d’un sopar baix braç a les 21:00. La primera, dimarts 2 de juliol, serà “Experiment Stuka”, amb la col·laboració de Pere Andreu i Joan Torró. La projecció anirà precedida per una simulació de bombardeig al refugi de Tortosa i Delgado, per al que cal inscripció prèvia a avpoblenou.ontinyent@gmail.com . Les següents projeccions seran “Fam de Terra” el dia 9 amb la col·laboració de Toni Lucas, David Gironés i Isabel Pla a la Plaça de les Eres; “Revolución Permanente” amb Javier Gutierrez el dia 16 a la Plaça del Cinema Pere; i finalment una vetllada de curtmetratges d’animació a la Placeta del Mercat el 23 de juliol.