Ontinyent acollirà al mes de setembre el tancament dels espectacles itinerants que complementaran el festival de música folk “Etnomusic 2024” de la Diputació de València, que comença el proper 25 de maig al Centre Cultural La Beneficència. Així es confirmava en la presentació de la programació que tenia lloc en l'ETNO, el Museu Etnològic de la Diputació de València, on el el director del certamen intercultural, Paco Cabañés; el director artístic del festival, Paco Valiente, i el diputat de Cultura, Paco Teruel, presentaven una programació que porta com a lema “Amb mirada de dona”. 

Així, Etnomusic 2024, recull propostes musicals valencianes i opcions tradicionals i innovadores, centrada en veus femenines i que eixirà a les comarques. Al marge dels concerta que tindran lloc a València, els concerts itinerants recorretan a Bellreguard, Castielfabib,i l'Alcúdia, acabant la programació amb un concert d’Alba Carmona i Jesús Guerrero el 22 de setembre a Ontinyent

La Vicepresidenta 1ª de la Diputació de València, i responsable de l’àrea d’Igualtat, l’ontinyentina Natàlia Enguix, ha agraït a l’àrea de Cultura de la Diputació de València el seu treball i la inclusió d’Ontinyent com espai de cloenda d’un festival “d’allò més interessant, on les veus femenines van a tenir un gran protagonisme”. El regidor de Cultura d'Ontinyent, Àlex Borrell, confirmava que l’actuació tindrà lloc a la Sala Gomis, “un espai que pensem és molt apte per a un espectacle d’estes característiques”. Igualment, avança que les entrades, totalment gratuïtes, es podran reservar prèviament via internet, per tal de controlar l’aformanent. 

Alba Carmona és una cantant que compta amb una carrera artística de més de 18 anys. En aquest periode, ha format part de grups com la Flamenc Big band de Perico Sambeat; va ser la veu femenina de l'espectacle Flamenco Hoy de Carlos Saura; i, recentment, ha sigut la veu principal, compositora i arranjadora del grup Las Migas entre 2011 i 2018, començant posteriorment  la seua carrera en solitari.

Alba s'ha presentat com a artista en solitari en més de 70 escenaris a Espanya i ciutats d'Europa i a la fi del 2022 va ser nominada als Premis Odèon com a Millor Artista Revelació de Flamenc. A Ontinyent, Alba Carmona es presentarà en duo cantant al costat de la seua parella i guitarrista Jesús Guerrero, una de les figures més destacades de la guitarra flamenca actual, acompanyant habitual de Miguel Poveda, Niña Pastori o Carmen Linares, qui tocarà la guitarra i acompanyarà en les veus.