El passat dissabte, 15 de juny, l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent va celebrar, al teatre Echegaray, el segon concert de la temporada 2024. Un teatre amb ple absolut que va vibrar amb la fusió de la música espanyola, llatinoamericana, tango i jazz entre altres, amb l'estil clàssic. 

Lluís Muñoz, co-director d'AD LIBITUM, comentava que “des d'AD LIBITUM estem molt contents de poder tindre a l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent a dos artistes polifacètics com són Daniel Abad i Antonio Serrano. Estem molt orgullosos d'aquesta aportació que va a fer a la cultura d'Ontinyent”.

Al concert, dirigit amb la vitalitat i passió que li caracteritza, per Daniel Abad, titular de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, i un dels directors d'orquestra amb una de les carreres musicals més versàtils; van sonar peces com “Conga del Fuego Nuevo” i Danzón nº 2, de Arturo Márquez o “Danza Ritual del Fuego” de Manual de Falla, entre altres, acompanyades pel virtuós de l'harmònica Antonio Serrano, el qual va connectar amb el públic mitjançant les emocions projectades a través del so d'un instrument tan poc usual. En paraules de Fernando Gandía, regidor d'Educació i Esports d'Ontinyent i assistent al concert: “possiblement, el millor concert que ha fet l'orquestra simfònica Caixa Ontinyent en molt de temps. [...] Hem presenciat i sobretot escoltat, un concert d'altíssim nivell i dificultat, magníficament dirigit per Daniel Abad i amb un solista virtuós de l'harmònica de talla mundial i amb seguretat, el millor del món com Antonio Serrano [...] Quina barbaritat el que ha fet este músic amb l'harmònica!”.

Abans de començar el concert i com ja és habitual, les empreses que amb la seua aportació fan possible aquest projecte, van tindre l'oportunitat de gaudir de l'espai "Un café amb el director". Un col·loqui en el qual a més de parlar sobre el repertori, van conéixer de prop al director Daniel Abad i al solista Antonio Serrano el qual comentava als assistents que: “jo sempre dic que l'harmònica em va triar a mi, perquè vaig nàixer en una família en la qual es tocava l'harmònica i hi havia pertot arreu. [...] Quan jo vaig començar no hi havia aquest tipus d'iniciatives com aquesta Orquestra. Tant de bo les haguérem tingudes quan jo estudiava”.

En aquesta temporada creixen en gran manera les empreses que aposten per aquest projecte i els abonats particulars que desitgen convertir-se en mecenes de desenes de joves, passant de 284 en la temporada passada, als 369 d'aquesta. Una evidència que deixa clar que malgrat els seus més de vint anys d'història, lluny d'estancar-se, aquest projecte continua creixent cada vegada més i demostrant l'impacte cultural i social que té a la ciutat d'Ontinyent, a la comarca de la Vall d'Albaida i en tota la Comunitat Valenciana. Jorge Guaner, de GMR management i espònsor de l’Orquestra, en acabar, convidava a tots els empresaris i empreses a acostar-se al projecte, gaudir-lo i estar orgullosos d'esponsoritzar una cosa tan interessant com és aquest projecte formatiu.

El pròxim concert tindrà lloc el pròxim 26 d'octubre. Si algú que no s'ha abonat, li agradaria fer-ho, encara és a temps abonant-se als pròxims 2 concerts. Pot fer-ho a l'escola AD LIBITUM (carrer de Pius XII, 40, porta 1, 46870 Ontinyent, València) o reservar-ho telefònicament en el 96 291 42 24 o a través de WhatsApp 635 44 22 05, de dilluns a divendres, en horari de 9:00 a 13:30 i de 16:30 a 20:00.
Tot aquell que vulga comprar les entrades pot fer-ho en www.entradasparaeventos.es, seleccionant el concert al qual desitgen assistir.