Els carrers de Poble Nou d'Ontinyent tornaran a viure unes vetlades de cinema a la fresca, un cicle que va començar en l'any 2017, i que té lloc els dimarts del mes de juliol. 
Com ja és tradició, a les 21:00 hores començarà el sopar baix braç a la plaça, a les 22:00 hores es faran les projeccions i, en acabar, tindrà lloc una agradable tertúlia amb els directors i col·laboradors.
El cicle començarà dimarts, 4 de juliol, a la nova plaça del C/ Sant Antoni, amb una doble sessió, el documental 'L’últim moliner a Banyeres de Mariola. Daniel Vilanova. El Molí de la Farina', un documental produït per l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, que si bé no parla dels molins d’Ontinyent, sí toca de ben prop la ciutat, ja que el protagonista està emparentat amb el antics propietaris del Molí Descalç, el qual es podrà visitar amb una ruta guiada que faran aquest mateix dia a les 19:00 hores, prèvia inscripció (amb un e-mail a la adreça avpoblenou.ontinyent@gmail.com, indicant nom i cognom de les persones assistents) i fins a esgotar l’aforament. 
Lligant amb la desaparició de les indústries manufactureres tradicionals i lligant amb els moviments obrers i sindicals que demanaven millores laborals a finals del segle XIX, es gaudirà també del curtmetratge documental '1873, La Revolució del Petroli', on descobriran una història poc coneguda a la ciutat, però que va ocórrer ben prop, a Alcoi. Es comptarà amb la presència de membres del Col·lectiu #Revolta1873, que contaran aquella història i entre totes intentar discernir entre el mite i la realitat històrica.
Per al dimarts, 11 de juliol, al recinte on es trobava l'antic cine Pere al C/ Tomàs Valls, es tornarà a comptar amb una doble sessió, en primer lloc amb un nou documental de Casimir Romero, amb el títol 'Un Bon Home', on es parla d'un veí de Terrateig, Joan Montagut, que després de fer la guerra va ser declarat desafecte al règim per ser fill d'un regidor socialista de l'ajuntament republicà de Terrateig, i acabada la guerra al 1939 va ser enviat a un camp de treballs forçats. Després de dos anys va tornar a casa destrossat física i moralment. Mai més va ser persona. L’altre títol és: 'Els 13 de la Corda', documental produït per l’Ajuntament d’Ontinyent. En acabar es podrà parlar amb els protagonistes dels documentals, com Casimir Romero i la realitzadora ontinyentina Marina Tormo, Joan Torró i membres del Memorial per la Memòria democràtica de la Vall d’Albaida.
Per a la tercera setmana, el dia 18 de juliol a la placeta de Sant Carles, es podrà gaudir del documental 'Paralelo 35º50º', un grandíssim documental, que va ser nominat als premis Goya d’aquest any en diverses categories, sobre una història oculta d'una frontera invisible entre Espanya i el Marroc al Mediterrani, on enregistraments inèdits revelen detalladament la complicitat de les autoritats espanyoles i marroquines per a evitar, a qualsevol preu, el trànsit de les persones migrants, amb l’aplicació d’unes males pràctiques que per primera vegada ixen la llum en aquest documental d'investigació, i que compta amb el testimoni exclusiu de rescatadors i rescatats a la frontera més opaca i mortífera d'Europa. En acabar, podran dialogar amb algun dels seus protagonistes.
I, per a acabar, el dia 25 de juliol a la plaça del Mercat de dalt, i destinat al públic infantil i a tota persona que gaudisca del cinema d’animació, serà el torn d'una selecció de curts d'animació, alguns d'ells guanyadors de nombrosos premis i que es podran gaudir, com en anys anteriors, gràcies a la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVAC). 
I com ja es fer abans de la pandèmia, també es podran vorer alguns curts en primícia, pendents d'estrena, ja que formen part dels treballs de fi de màster (TFM) realitzats pels estudiants del Màster d’animació de la Universitat Politècnica de València (UPV), amb qui tornen a col·laborar. 
"L'activitat del 'Poble Nou, Cultura a la fresca' va nàixer per la motivació de poder fer arribar, de manera gratuïta, uns formats cinematogràfics poc habituals a un públic obert i a uns espais que són xicotets tresors amagats d’Ontinyent, però any rere any, ens adonem que volem fer alguna cosa més i de manera diferent, volem canviar la visió negativa que es té del nostre barri, d’un barri que se'ns cau, que se'ns buida, ja que, malauradament, cada setmana apareix notícies que a totes ens afecten negativament i no ens agraden, per això ho volem capgirar cap a una visió més positiva, que tenim llum i ganes de seguir creixent com a barri", destaquen des de l'Associació veïnal.