La banda simfònica “Tot per la Música” d’Ontinyent iniciarà a les properes setmanes les celebracions del seu XX aniversari, amb diverses activitats amb les que compta amb el suport de l’Ajuntament. El president de la banda, Gonzalo Soler, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentaven aquest dilluns una programació que inclourà la propera setmana la inauguració d’una exposició i el 13 de maig un concert al Teatre Echegaray.
Àlex Borrell explicava que “l’Ajuntament sempre va a estar al costat de les associacions i entitats culturals davant aquest tipus de celebracions d’aniversari. Per això enguany, de forma extraordinària, augmentem un 10% la subvenció anual que rep Tot per la Música, a més de cedir espais i infastructura municipal per als concerts. Tenir una banda com la de Tot per la Música aporta molta riquesa cultural a la ciutat, felicitem a l’entitat i els seus components per estes dues dècades d’activitat, i animem a la ciutadania a gaudir d’esta programació”, manifestava.
Gonzalo Soler des de 2020 el tercer president de Tot per la Música, després de Luis Muñoz i José García, explicava que la història de la banda sorgida de l’Escola de Música Ad Libitum serà recollida gràficament en una exposició que es podrà visitar del 28 d’abril al 15 de maig amb entrada lliure i gratuïta al Centre Cultural Caixa Ontinyent, “a la qual tractarem de mostrar la historia de la banda des del seus inicis en els que, practicament la totalitat dels musics erem debutants, fins a hui. Tractarem que siga una exposició dinámica, en alguns moments, amb participació de grups de musics amb actuacións en la pròpia sala”, avançava.
Pel que fa al concert d’aniversari, tindrà lloc el 13 de maig al Teatre Echegaray. A la primera part, baix la direcció de Borja Beneyto, la Banda Jove de Tot per la Música interpretarà 3 temes: “The Blues Factory”; “The Mask of Zorro”, i “My favorite Things”. A la segona part, i baix la direcció de Jordi Soler, la Banda Simfònica de Tot Per la Música interpretarà en primer lloc “The Odyssey “(simfonia núm. 2)  de Robert W. Smith, obra estructurada en 4 moviments sobre “La Odisea” d’Homero; i el poema simfònic “Llibertadors” d’Oscar Navarro, dedicada als liders d’America del Sud Simón Bolivar i José de Sant Martí. Les entrades per al concert eixiran a la venda en breu al preu de 5 euros.