El passat dissabte, 29 de febrer, el Teatre Goya de L’Olleria va acollir el concert del 16é Concurs de Música Festera Francesc Cerdà de L’Olleria, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, conjuntament amb la Junta Central de festes de Moros i Cristians i la Societat Escola Musical Santa Cecília del municipi. Una cita ineludible al calendari cultural de L’Olleria després de 16 edicions.
Enguany han sigut un total de 29 les obres que s’han presentat en modalitat de pasdoble, 9 més que en la passada edició d’aquesta modalitat, celebrada en 2017, i la segona convocatòria amb més obres presentades de la història del concurs.
Aquesta edició també va comptar amb un jurat de nivell, concretament estava compost per 3 professionals de la música: Claudia Montero, compositora guardonada amb 4 Grammy llatins; Rafa García, músic d’Alfarrassí, director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i qui va dirigir l’Himne d’Europa al Parlament Europeu el passat 11 de febrer; i Vicent Pérez i Esteban, trombonista i compositor d’Albaida molt vinculat al món de la festa de Moros i Cristians amb diverses obres dedicades a la música festera.
Els quatre pasdobles finalistes d’aquesta 16 edició van ser: Ad terram, Embrujo, En Clarejar i Pecli.
- Primer premi: 2.000 euros. “Ad Terram”, de Vicent Bernabeu.
- Segon premi: 1.000 euros. “En Clarejar”, de David Postiguillo Moscardó.
- Premi del públic: 500 euros. “Embrujo”, de Francisco Manuel Castillo Gutiérrez.
- Quart premi: 250 euros. “Pecli”, d’Azael Tormo Muñoz.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, Juan Ruano, al seu discurs, va voler “realçar el nivell, la importància i la consolidació d’aquest concurs a l’Olleria, demostrable pel nombre d’obres presentades i pel nombre d’edicions que du en funcionament”.