Divendres passat 10 de novembre a la vesprada es va dur a terme el lliurament dels premis Fedines al pati noble del Castell-palau renaixentista d'Alaquàs. Es va tractar d'un acte acadèmic i institucional on es va valorar el talent jove que es forma en els instituts de la nostra Comunitat.

Seguidament, dissabte passat 11 de novembre al matí, es va alliberar el resultat dels premis Sapiència en el Paraninf de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), convocats per les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana més el CSIC i altres dues rellevants universitats privades. En aquest, l'IES Jaume I d'Ontinyent va obtindre un tercer premi.

El projecte guanyador

Tots dos premis es van atorgar al treball de recerca titulat "Estudi i propostes de millora de la qualitat ambiental atmosfèrica a Ontinyent". El projecte va ser dut a terme per un grup d'estudiants de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de 2n de Batxillerat: Núria Borredà González, Carmen Tolsà Martínez, Jenifer Vanessa Merino Pacheco i Pau Quilis Torró. Al seu torn, Almudena Martínez, professora i directora del Departament de Biologia i Geologia del centre, va ser l'encarregada de dirigir el projecte guanyador.

Finalment, l'acte acadèmic va comptar amb la presència de representants dels diferents Vicerectorats, així com altres autoritats de la Conselleria d'Educació. A més, el discurs de conclusió acadèmic va ser a càrrec de la Rectora de la Universitat de Castelló, qui, al seu torn, sostenia el càrrec d'amfitriona.