Durant la setmana del 4 al 8 d'aquest mes de setembre estan tenint lloc les exposicions dels treballs d'investigació presentats al prestigiós Concurs Sapiència 2023. Els treballs es presenten als diferents campus universitaris valencians de la UV, la UPV, la UA, la UJI i la UMH. 
L'IES Jaume I d'Ontinyent participa amb dos projectes: un de Ciències, dirigit per la professora del Departament de Biologia i Geologia la Dra. Almudena Martínez Ferre, i altre del Batxillerat Humanístic, dirigit pel professor Francisco Valero Olmos, del Departament de Llengües Clàssiques. 
El dimarts, dia 5, va tindre lloc a la UA la presentació del treball Humanístic a càrrec de l'estudiant Alberto Campos Vidal, que va explicar al Tribunal la seua investigació sobre els estudis de Traducció al sistema universitari valencià. El presentador, un antic estudiant de Ciències de la Universitat d'Oxford, va felicitar Alberto pel seu vídeo i va elogiar el seu treball.
Pel que fa al treball Científic, la presentació ha tingut lloc al Campus del Camí de Vera de la UPV de València aquest dijous, 7 de setembre, a la CPI (Ciutat Politècnica de la Innovació), amb el mateix presentador, l'il·lustre estudiant Dani Pellicer. En aquest cas, el treball científic ha consistit en un estudi sobre l'impacte mediambiental i en la salut de la crema de restes agrícoles. Des del IES Jaume I d'Ontinyent desitgen la màxima sort a les nostres dos candidatures en aquest prestigiós concurs que es fallarà en els pròxims dies.