Ontinyent disposarà en breu d'una Escola Oficial d'Idiomes pròpia. Així, des que es va anunciar l'acord entre l'Ajuntament de la ciutat i la Conselleria d'Educació perquè la EOI siga independent de la de Xàtiva, el procés administratiu per a aconseguir-lo es va posar en marxa, un procés que actualment està en la seua fase final, segons expliquen fonts de la Conselleria d'Educació.
Aquestes mateixes fonts apunten al fet que per al curs 2021-2022 es manté l'oferta d'idiomes i de grups a Ontinyent respecte a la del curs anterior. Ara bé, apunten, des de la conselleria s'autoritza la creació de grups per a cada EOI, però són les pròpies escoles les que de manera autònoma organitzen els horaris dels diferents grups, segons disponibilitat d'aules.
En aquest sentit, una de les principals novetats per al pròxim curs és que per primera vegada s'impartirà classe en horari matinal. Concretament, serà en l'aulari de la UNED, i l'idioma triat serà l'anglés, que oferirà un grup de 1r de nivell B1 en horari matinal, després de l'acord al qual han arribat la EOI amb l'Ajuntament i la UNED.
Cal recordar que la seu de la EOI a Ontinyent és l'IES Pou Clar, per la qual cosa la possibilitat d'impartir classes d'idiomes en horari matinal en aquest centre era impossible, pel fet que als matins les seues aules estan ocupades pels estudiants del centre.