Ahir es va celebrar la gala d'entrega de la IV edició dels Premis Empresarials AITEX 2022 en l'IVAM-CADA Alcoi, en una acte multitudinari que va reunir més de 200 persones entre finalistes, empresaris i autoritats locals, provincials i autonòmiques. 
Per acompanyar l'acte, Laura Durán, directora general de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat i membre del Comité de Direcció d'IKEA Espanya va oferir una ponència de primer nivell sobre expansió de negoci, sostenibilitat i disseny de producte d'IKEA.
Amb la intervenció inaugural de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Rebeca Torró, es va fer entrega d'una dotació total de 90.000€ a les empreses guanyadores de les tres modalitats d'esta edició: Sostenibilitat i/o innovació en tèxtil, Sostenibilitat i/o innovació en cosmètica i Millor iniciativa emprenedora.
De les 15 empreses finalistes, un jurat expert va escollir, segons proposta de valor, innovació i sostenibilitat de la proposta, qualitat i resultats obtinguts, als guanyadors de la 4ª edició dels premis empresarials.
Empreses guanyadores
El premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en tèxtil es va atorgar a les empreses del sector tèxtil que hagueren desenvolupat un producte o procés productiu de gran innovació i/o sostenibilitat. Les empreses premiades van ser:
- Primer premi per a Interfabrics S.L. (Grupo Aquaclean) amb una dotació de 20.000€
- Segon premi per a Jeanología S.L. amb una dotació econòmica de 10.000€.
El Premi AITEX a la Sostenibilitat i/o Innovació en cosmètica es va atorgar a les empreses del sector cosmètic que van desenvolupar un producte o procés productiu de gran innovació i/o sostenibilitat. Les empreses premiades van ser:
- Primer premi per a Montibello (Cosmética Cosbar S.L.) amb una dotació de 20.000€.
- Segon premi per a Babaria (Grupo Berioska S.L.) amb una dotació de 10.000€.
El Premi AITEX a la Millor iniciativa emprenedora es va atorgar als millors projectes de startups nacionals de qualsevol sector empresarial i constituïdes entre 2019 i 2021. Les empreses premiades van ser: 
- Primer premi per a Kimera Technologies S.L. amb una dotació de 20.000€.
- En el segon premio va haver un empat tècnic entre dos empreses finalistes: Mediterranean Algae Technologies i Recovo Lab S.L., que opten cadascuna a una dotació de 5.000€.
A tot el territori nacional
Amb el tancament de la seua quarta edició, es confirma l'expansió i consolidació dels Premis Empresarials AITEX com una de les principals accions del centre per dinamitzar el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i de tot el territori nacional. Els premis empresarials d'AITEX van sorgir en 2018 per fomentar la dinamització del teixit empresarial, ja siga en l'àmbit tèxtil i cosmètic, com en la resta dels sectors, incentivant la interacció amb diferents públics i amb les quals es pretén que les empreses siguen més competitives trobant noves solucions davant nous reptes i impulsant el creixement industrial. Reconeixen la tasca de les empreses contribuint al seu desenvolupament i projecció en els àmbits de la innovació&sostenibilitat i investigació.
Sobre AITEX
AITEX és el centre de referència a l'avantguarda en innovació, investigació i desenvolupament tecnològic en Espanya i un dels cinc principals d'Europa. Amb més de 35 anys d'experiència, aposten per al inversió constant en infraestructures, aportant solucions a les empreses i generant oportunitats per al desenvolupament de diversos sectors productius en el present i en el futur.