L’Ajuntament d’Ontinyent i ATEVAL firmaven este dimecres el conveni per continuar col·laborant en impulsar el Clúster Tèxtil d'Ontinyent, com ja es va avançar en el mes de març, que se centrarà enguany en l’impuls als tèxtils sostenibles, tècnics i avançats. 
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el president d’ATEVAL-Comunitat Valenciana, José Vicente Serna, han signat la renovació de l’acord iniciat en 2020 entre ambdues entitats per donar suport al sector, amb una dotació de 60.000 euros que s’afegeix als 300.000 destinats des de la irrupció de la pandèmia. 
Al marc d’aquest conveni, ATEVAL donarà suport tècnic a una oficina per a empreses d’Ontinyent en l’àmbit de la sostenibilitat i dels tèxtils tècnics i avançats, així com sectors afins. Per altra part, el conveni contempla impulsar la formació en l'àmbit del tèxtils sostenibles i tèxtils tècnics i avançats, aplicacions, composicions, mercats, etc., així com la formació en “Ecodisseny”. Una tercera acció serà donar suport a les empreses en serveis de consultoria professional i personalitzada en relació al tèxtils tècnics sostenibles i avançats. Finalment, s’impulsarà la participació en dos fires internacionals d’especial interès dins l'àmbit del tèxtils sostenibles i avançats, "Techtextil" i "Texprocess".  La 'Fira Techtextil' se celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira líder internacional en tèxtils tècnics i no teixits. Per la seua part, la 'Fira Texprocess' també se celebra en Frankfurt del 21 al 24 de juny de 2022 i és la fira líder per a la industria de fabricació de peces de roba i processament tèxtil. 
El conveni compta amb un finançament màxim de 60.000 euros de l’Ajuntament, i tindrà validesa des de la seua signatura fins el 30 d'abril de 2023. L’Ajuntament també cedirà les instal·lacions que puguen ser necessàries per al desenvolupament de les Jornades de Formació i altres activitats regulades al document.
José Vicente Serna ha explicat que les empreses participants del clúster “han pogut adquirir una base per entrar en nous mercats i competir en sectors diferents al tèxtil llar tradicional. Ja hem vist que el cicle del tèxtil sanitari està passant, les inversions s’han amortitzat, i ara anem a centrar-nos en l’impuls al tèxtil sostenible i tecnològic per tal de diferenciar-nos de la competència, ajustar-se a la normativa sobre sostenibilitat i generar noves oportunitats de negoci per al sector”.
Jorge Rodríguez ha destacat que amb l’aparició del covid-19 “calia una resposta immediata a l’emergència, per protegir a les persones i també per ajudar les empreses. El conveni que vam posar en marxa va permetre donar eixa resposta i obrir noves portes, i ara volem consolidar eixe camí apostant pel teixit tecnològic i sostenible, que és el de major futur”, assenyalava. L’alcalde agraïa la implicació i treball fet pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, i pel personal tècnic d’ATEVAL “per tal que l’empresariat puga comptar amb el suport necessari per afrontar nous horitzons de futur”, ha conclós.