La bodega TONI BENEITO naix de la reconstrucció de l'antiga bodega de 1880 situada en la finca el Cabeço de Bocairent. Esta bodega ha nascut per elaborar vins d'autor, vins amb diferència i amb arrels purament valencianes. 
Es diu vi d'autor a aquell vi creat baix la proposta personal d'un enòleg o bodega. El vi resultant, serà sens dubte d'alta qualitat. "Denominem vins irrepetibles perquè mai anem a poder garantir el mateix sabor d'un any a altre; el sabor final el fica la natura i no els químics", assenyalen. 
La bodega Toni Beneito utilitza raïm de ceps de més de 50 anys i varietats ancestrals; esta va a ser la identitat d'una nova bodega amb arrels molt antigues a l'ombra de la serra de Mariola. "Esta bodega naix per delectar-nos d'aquells vins que els nostres avantpassats consumien dia a dia, elaborats amb mitjans més moderns, però amb la mateixa essència que fa 200 anys", remarquen.
En la dècada de 1870 es va produir la plaga de la fil·loxera, que va delmar les seues vinyes autòctones, i posteriorment es va produir la invasió de vinyes foranes amb més producció i més resistents que les autòctones. "En l'actualitat, encara queden restes i xicotets parcel·les d'aquelles vinyes que els nostres avantpassats cuidaven i llauraven amb animals i lliures de productes químics", relaten des de la bodega.
Altre dels projectes d'esta nova bodega és la plantació d'aquelles varietats antigues quasi extingides i que amb molta cura s'estan reproduint i en data molt pròxima van a formar part de les seues terres.
La bodega, que se situa en terme de Bocairent en la Finca el Cabeço-Partida Sant Antoni, començarà la comercialització de vins tints i blancs a partir de finals de març de 2022.
"Esta serà la nostra data d'inici de comercialització, encara que abans de la ficada de llarg de la bodega, hi ha molt de recorregut, molt de treball per elaborar aquells vins tan especials que esperem poder ficar a disposició de tots", expliquen.
Un dels objectius d'esta nova bodega és situar els vins de varietats valencianes en un lloc especial, diferent, per a que aquells amants del bon beure i amb paladar fi, puguen guardar en les seues bodegues o prestatgeries algunes botelles especials per a moments especials. 
La bodega es troba emparada a la Denominació d'Origen València, i les dos varietats base d'esta bodega són el Tortosí (raïm blanc), dotat d'una acidesa molt bona i un sabor molt especial, i Bonicaire o Trepat, vi tint de poc color, però més acidesa de l'habitual, fent un vi molt agradable i fàcil de beure. Estes dos varietats són molt escasses actualment, però molt esteses en les nostres comarques des de fa 200 anys. Altres varietats, que ja són més conegudes, com ara Monastrell, Bobal o Cabernet, també seran referència. 
Per últim, anuncien que l'edició d'eixida o partida serà molt especial perquè "no és res comú poder guardar a casa per a un moment molt especial unes botelles de vi de l'any de creació de la bodega. Les edicions de les nostres botelles seran sempre prou limitades pel nombre d'unitats, ja que les produccions són escasses". Disposen d'una pàgina web on es podrà vore la bodega, les seues varietats, les seues vinyes i, per suposat, un lloc on poder adquirir les botelles de vi: www.tonibeneito.com. Salut i bon paladar.