Caixa Ontinyent dedicarà este any 1,5 milions d'euros a obres socials, una actuació destinada a mantindre les línies desenvolupades fins al moment i, a més, impulsar l'activitat que promou des de la Fundació Caixa Ontinyent. 

La principal novetat per a este 2024 és el llançament d'un programa de sostenibilitat a través del qual desenvoluparà accions de formació, informació, divulgació i conscienciació, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament sostenible tant des del vessant social, com l'ambiental i de govern corporatiu. En definitiva, contribuir a un creixement econòmic equilibrat, a l'estat de benestar i a cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. 

Integrat en la Fundació Caixa Ontinyent, mantindrà també el seu protagonisme per a 2024 el programa d'educació financera: pioner, destinat a persones i col·lectius de diferents edats i condicions, que desenvolupa accions educatives i formatives de manera presencial i online, molt actiu a través de les seues xarxes socials i que l'any passat van utilitzar 43.000 persones. Es potenciarà també l'activitat en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, un espai obert a activitats i col·lectius diversos, que en 2023 va acollir 171 activitats, en les quals van participar 104 col·lectius diferents i a les quals van assistir més de 18.000 persones. 

Formació i integració laboral
Una de les línies que l'Entitat continuarà reforçant és l'aposta per la formació i la retenció de talent. Així, col·labora amb les Universitats del seu àmbit d'actuació perquè els estudiants tinguen majors possibilitats de formació, participa activament en projectes que suposen una oportunitat laboral per a ells i oferix pràctiques formatives de les quals l'any passat es van beneficiar 31 estudiants. 

Quant a la seua presència als campus, des de 1998 i a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida, ha possibilitat el Campus d'Ontinyent de la Universitat de València, que hui compta ja amb quasi 1.000 alumnes, impartint els graus d'ADE, Magisteri Infantil, Ciència de l'Activitat Física i Esport, Infermeria, i el Màster de Psicologia General Sanitària, al mateix temps que s'està gestionant l'ampliació de l'oferta acadèmica. 

Per part seua, a Alcoi també està present des de 2015 al Campus de la Universitat Politècnica de València mitjançant una Aula de disseny i impressió digital (FABLAB), que permet desenvolupar actuacions d'investigació i d'educació multidisciplinària, ja que els dissenys i prototips dels alumnes són els que impulsen el desenvolupament del laboratori. Està obert a més a la comunitat educativa i a empreses. 

Única caixa d’estalvis valenciana
Caixa Ontinyent és l'única entitat financera en la Comunitat Valenciana, l'única entitat amb seu a les comarques centrals valencianes i, per tant, l'única que revertix els seus beneficis a la societat en forma d'obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d'una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per altra, contribuir a la vertebració de la seua zona i mantindre la qualitat de vida en les poblacions. 

En els últims 20 anys, Caixa Ontinyent ha destinat 24 milions d'euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d'actuació. De fet, l'obra social de Caixa Ontinyent disposa de 26 centres en funcionament en 11 localitats, amb 274 llocs de treball directe, i en 2023 ha desenvolupat 368 activitats, ha col·laborat amb 211 col·lectius i ha beneficiat directament a 167.000 persones.