En el seu afany per innovar, Cerveses Montcabrer llançarà en breus una nova cervesa: ‘L’Encantà’, que fent referència al seu nom, comptarà amb ingredients misteriosos que aportaran matisos molt subtils i especials.
El conegut i màgic barranc de l’Encantà és el que ha inspirat esta nova creació que tindrà un caràcter molt especial. A banda de la malta, el llúpol, el rent i l’aigua, esta cervesa tostada està elaborada amb un ingredient de la zona i altres dos que no són pròpiament de la zona, però que s’utilitzen molt en la nostra ‘terreta’. Per a descobrir quins són estos tres ingredients caldrà provar-la i assaborir-la bé.
‘L’Encantà’ serà una cervesa de temporada, que es podrà adquirir durant l’hivern fins a esgotar existències. Serà presentada en la Fira Gastronòmica de La Vall d’Albaida, que se celebrarà este cap de setmana en El Palomar, i es podrà adquirir en els seus punts de venda habituals i en les pròpies instal·lacions de Cerveses Montcabrer.
L’empresa ha canviat d’instal·lacions per traslladar-se al polígon El Pla, al carrer Diables 44, on pròximament organitzarà cates de cervesa i visites guiades per al públic general. L’objectiu és “que la gent conega de primera mà com s’elabora la cervesa i sobretot aprenga a diferenciar la cervesa artesana de la comercial”, destaquen des de Cerveses Montcabrer.
Al front d’este projecte està Josep Belda, que treballa des de fa més de 8 anys creant cerveses de marca pròpia amb altes qualitats, i que des de juny compta amb el suport en la part comercial de Maria Emilia Micó. Totes les seues produccions són úniques, naturals i sense químics, sent per tant més saludables. En 2010 van llançar la GRAM Prima, la primera que van traure al mercat, una tostada. Després va seguir la GRAM Freda, una rubia molt especial, i la GRAM Quirat, una tostada amb garrofa que li dóna al producte un toc de la terra. L’última en incoporar-se a la família és la Daimon, cervesa negra amb uns matisos molt peculiars que la diferencien d’altres cerveses del mateix estil.
A banda de les produccions pròpies, també produeixen per a particulars. Així, han produït cerveses per a comercialitzadors d’Ontinyent com són: ‘Antoñita la Moderna’, una cervesa d’autor cosmopolita creada conjuntament amb l’ontinyentí Toni Prieto; o la ‘Kells Irish Red’, una cervesa típica irlandesa amb cardamomo creada junt amb Kells Irish Pub que va rebre la medalla d’Or en la seua categoria en el concurs Frankfurt Internacional Trophy.
Fora de terres ontinyentines han produït ‘La Ofiusa’ i ‘La Pitiusa’, unes cerveses que inclouen garrofa eivissenca que es distribueix en l’illa Pitiusa; ‘La Mascletà’, per a una comercialitzadora de València, amb aroma a mandarina; i la ‘Ganxuda’, una rubia amb un toc de timó per a una distribuïdora de Benigànim.
A més, en els pròxims dies estan a punt de signar un contracte per a elaborar i subministrar una nova cervesa a un equip esportiu de la ciutat de València.
A banda, cal destacar que Cerveses Montacabrer estarà present a la Fira de Cocentaina de dos maneres: amb un showcooking per donar a conéixer les potencialitats de la cervesa artesanal més enllà de la nostra comarca; i en la ‘parà’ de Paco i Sandra, també de la nostra comarca, que elaboren ‘papes artesanes’ i a la volta ofereixen la cervesa GRAM als seus clients.