El Consejo Intertextil Español (CIE) va celebrar el dimecres un Comitè Executiu en la seu de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) a Ontinyent, juntament amb diversos empresaris industrials i amb representants institucionals. Entre els temes tractats, es va analitzar la bona evolució dels principals indicadors conjunturals del passat exercici i la tònica que es manté en el primer trimestre del 2017. Concretament, en el tèxtil/confecció s'ha arribat al rècord històric de 15.000 milions de € en exportacions; un 9% superior a l'any anterior i respecte a l'ocupació, s'observa una recuperació del 2'3% interanual de creixement.
En la jornada també es van tractar la sostenibilitat empresarial com a objectiu per al negoci tèxtil i les prioritats a seguir per a les empreses. L'economia circular va ser un altre assumpte a tractar, en aquest sentit es va acordar que es realitzarà un repàs de les estratègies de gestió, les necessitats i projectes del sector i de l'estat de les reclamacions d'EURATEX a la Comissió Europea.
Quant a l'estat de la regulació europea per als productes químics, s'analitzaran les restriccions actuals i la seua evolució. En referència a la Política Comercial Internacional, es va analtzar l'estat actual de les negociacions sobre la Convenció Paneuromediterránea, amb la la negociació de les regles d'origen com a principal preocupació. Així mateix, el CIE ha informat del monitoratge i seguiment de l'evolució de les importacions europees de Paquistán, que estan inundant els mercats comunitaris.
L'últim punt del dia va estar dedicat a la innovació. La indústria tèxtil reclama a nivell nacional i regional una estratègia i política industrial clarament decidida i que recolze les inversions en maquinària, en la renovació d'equipament industrial i a impulsar la Indústria 4.0.