La localitat alemana de Nuremberg acull aquests díes la Fira Mundial del Joguet, la Fira Internacional més important del sector jogueter, considerada una cita obligada per als fabricants i professionals del sector, que inclouen nines i pelutxes, articles de modelisme, hobbies i bricolatge entre altres.
La Fira del Joguet tindrà lloc des de demà mateix, dimecres 29, i fins el diumenge dia 2. Les empreses espanyoles que acudeixen a la Fira arriben en la seua gran majoria des de la Comunitat Valenciana, un total del 41%, sent 53 de les 128 que acudeixen del territori nacional. En total hi haurà quasi 3.000 empreses participants.
Amb la finalitat de mostrar el seu recolzament a eixa gran quantitat d'empreses de la Comunitat Valenciana, hui mateix han viajat fins al país germànic la Vicepresidente del Consell i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i Portaveu del Consell, Mónica Oltra, i el Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, que estaran presents a la citada Fira.
Durant aquesta visitaa la Fira, la delegació del Consell tindrà la oportunitat de celebrar una reunió amb els directius de les empreses expositores, així com realitzar un itinerari per les 53 empreses de la Comunitat Valenciana presents.
Entre gener i novembre de 2019, les exportacions de joguets de la Comunitat Valenciana han arribat a un valor de 190,4 millons d'euros, incrementant en un 1% el generat al mateix periode de 2018. Se situa així com la tercera comunitat autònoma més exportadora d'aquests productes, amb un 11,3% de les exportacions en Espanya. Els seus principals destins són Portugal, Francia, Italia, Alemania i Grècia.