ATEVAL (Associació d'Empresaris del Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana), ha participat en la reunió mantinguda este matí en Feria Hàbitat amb representants del Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, del Consejo Intertextil Español (CIE), AITEX i la Federació Hàbitat d'Espanya. Una trobada en la qual s'ha acordat, per unanimitat, sol·licitar a la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana la recuperació de la formació universitària del grau d'Enginyeria Tèxtil en la Comunitat.
José Vicente Serna, president d'ATEVAL i vicepresident del CIE, ha explicat que "les empreses del clúster tèxtil valencià s'ha caracteritzat per la seua gran capacitat d'innovació i desenvolupament de productes, com s'ha vist en estos últims anys. En contra del tèxtil valencià juga l'avançada edat de les seues plantilles de treballadores, la falta de reemplaç i l'alta demanda de professionals qualificats".
Precisament pels índex referits, els agents participants de la reunió consideren la idoneïtat de recuperar els estudis superiors d'enginyeria en esta rama tèxtil. Segons Vicente Blanes, director d'AITEX, "la formació del grau es cursarà en Dual, ja que AITEX té un acord amb la UPV per a que part del programa s'impartisca en les nostres instal·lacions. Açò permetrà una formació més tècnica i en contacte directe amb la realitat empresarial".
La mesura permetria complementar, per una part, el Màster universitari en Enginyeria Tèxtil del que disposa el Campus d'Alcoi en col·laboració amb AITEX, sent un dels postgraus més demandats, així com l'oferta en Formació Professional que ja està present en les comarques de l'Alcoià i la Vall d'Albaida, epicentres de la indústria tèxtil valenciana.
El president del CIE, Manuel Díaz, ha assenyalat que "amb la incorporació del Campus d'Alcoi de la UPV es convertiria en la segona ciutat de l'estat en oferir un gran d'estes característiques, ja que actualment sols es pot estudiar al Campus de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya".
Segons Pau Bernabéu, director del Campus d'Alcoi de la UPV, "tenim les instal·lacions, tenim el professorat i el suport de les empreses que necessiten professionals qualificats. El sector requerix enginyers que sàpien respondre als reptes que els mercats i el sector planteja. Així ens ho han sol·licitat els empresaris a través del Consell Consultiu del Campus d'Alcoi de la UPV".