ATEVAL, l'Associació d'Empresaris del Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana, va organitzar el dissabte al matí una jornada per a impulsar la innovació en la indústria tèxtil a través d'un Hackathon, amb el qual 10 equips d'alumnes han generat diferents idees per a afrontar els reptes actuals del sector. Totes les iniciatives plantejades proposen solucions a problemes reals als quals s'enfronta el sector tèxtil. Després de la valoració del jurat, amb criteris d'innovació, sostenibilitat, viabilitat i impacte, es van premiar 3 de les propostes presentades per la seua viabilitat.
El projecte premiat en la Categoria d'Ecodisseny ha sigut I.D.E.R, basat en l'optimització del procés de fabricació tèxtil mitjançant l'ús d'energies renovables per al seu funcionament i l'aprofitament de l'aigua de pluja i condensació de la pròpia maquinària per al seu proveïment.
Els altres dos reptes premiats aporten solucions a la modalitat de Tèxtils Intel·ligents: GENIATECH, centrat en la inclusió de conductes d'aigua en els matalassos per a controlar la seua temperatura; i SUNHEAT, que proposa l'ús de tèxtils amb una alta conductivitat per a la fabricació de samarretes que aprofiten els raigs de sol per a retindre la calor i eviten l'ús de peces d'abric.