Quan la resta del món està immers en un profund i plaenter somni, Gaspar i Sergio porten ja molt de temps pastant i preparant pa. Estos germans ontinyentins coneixen la professió des de ben xicotets. Són la quarta generació d'una família d'artesans que va començar en 1933. 
Estan ja acostumats a treballar de matinada, i li resten importància. “No és més dur que el treball de camioner o com agricultor; cada ocupació té la seua preocupació. I al final, t'acostumes i adaptes el teu ritme de vida a l'horari”, expliquen els artesans. 
Malgrat que han passat més de 85 anys des de la fundació de Forn l’Ermiteta, mantenen la base de l'elaboració d'abans i ressalten que l'essencial per a un bon producte final són les matèries primeres de qualitat. “El principal és oferir un producte de qualitat, i elaborar-lo com sempre”, així ho expliquen mentre preparen amb les seues pròpies mans les mones que tenen encarregades per a esta Pasqua, més de 1.200. Admeten que actualment s'ajuden de màquines que els faciliten el pastat, però que les receptes són les de tota la vida; les que van aprendre dels seus pares, dels seus tios i avis. 
El pa és el seu principal producte. Han arribat a elaborar fins a 60 tipus diferents. Potser, els més peculiars han sigut el de espirulina (alga blava) i el pa elaborat amb aigua de mar. A part d'estes noves creacions, els agrada molt treballar amb tot tipus de cereals, com el ségol, l'espelta o el kamut. 
Més enllà del pa, elaboren bolleria artesanal, mongàvines, pastissos i menjar per a portar, este últim servei incorporat fa poc temps a la seua tenda de l'avinguda Almaig. Preparen entre 4 ó 5 plats cada dia i, a més, fan menjars especials per a Nadal, Moros i Cristians, Bou en Corda i Fira d’Ontinyent. I, per descomptat, ara que arriba la Pasqua estan en temporada alta. A més de les de sempre, ofereixen les mones sense sucre per a diabètics, farcides de sobrassada, de xoriço, de llonganissa... N'hi ha per a tots els gustos. 
Compten amb els llocs del carrer Les Eres 10, l'avinguda Almaig 45 i el Mercat Municipal d'Ontinyent. El seu perfil de client varia un poc depenent de la tenda, ja que, per exemple a la dels Eres, situada en el barri de Sant Antoni, sol acudir gent de més avançada edat, la de tota la vida, mentre que a l'avinguda Almaig i al Mercat Municipal acudeix una clientela més variada, gent jove que està recuperant la tradició de comprar productes artesans. En el Mercat, on acudeixen també clients d'altres localitats, aprofiten per a llançar i donar a conéixer productes nous. 
En Forn l’Ermiteta ressalten la importància de diferenciar i valorar els productes artesans i de qualitat, per a que no es perden els bons costums.