Innovall, Clúster d'Innovació i Sostenibilitat va realitzar la setmana passada una missió d'internacionalització als països nòrdics, concretament a Dinamarca i Suècia. En aquesta acció INNOVALL ha tingut l'oportunitat d'exposar el seu model de treball i el seu caràcter innovador com a gestor del coneixement intersectorial i de la sostenibilitat a Europa. L'agenda de la missió d'internacionalització ha resultat útil per a reunir-se i conèixer a clústers homòlegs, de caràcter similar, i empreses capdavanteres dels sectors de les TIC i Energia, on s'han tractat temes relacionats amb la Indústria 4.0 ,Intel·ligència artificial, smart city, acceleradores d'empreses star up i medi ambient. En aquestes reunions, s'han plantejat possibles projectes innovadors de col·laboració entre INNOVALL i socis nòrdics. 
Entre les visites realitzades, destacar la que es va fer a una de les plantes més grans del món d'incineració de residus en la ciutat de Copenhaguen, on s'aprofita l'energia produïda a partir dels residus urbans tant per a calefacció com per a donar llum als ciutadans de Copenhaguen. En la mateixa s'ha realitzat una inversió de 800 milions d'euros, la planta es va inaugurar recentment i utilitza tecnologia molt capdavantera. 
A aquesta missió han assistit Rafael Pla com a president d'Innovall (G. Proselección); Javier Guerola, vicepresident d'Innovall; Alejandro Guerola (Reciclatges Guerola); Fernando Pomar (Inel), Carlos Belda (Mediterranean Candles) i Luis La Cueva (Visdeltex), acompanyats per Rasmy Mezyed delegat d'IVACE INTERNACIONAL per als països Nòrdics