Que els ontinyentins són gent emprenedora és per tots sabuts. Són moltes les empreses i projectes que des d'Ontinyent han sorgit, especialment en l'àmbit industrial, però també en altres sectors.
És el cas del ontinyentí José Carlos Eulalia, qui fa un any va adquirir una embarcació, que porta per nom Kaizen i és un iot de 13,69 metres d'eslora per 40’5 de manga, 3 cabines, dos banys amb dutxa i saló.
José Carlos lloga el iot per a actes i viatges, tant per a particulars, empreses com a personatges públics.
Amb aquest creuer, que està amarrat en la Marina Esportiva d'Alacant, just al costat de la seu de la Volvo Ocean Race, explica José Carlos Eulalia, es poden visitar llocs pròxims com a cales, illes com Tabarca, Benidorm, Cap de Gata o fins i tot a les Illes Balears.
Al febrer Kaizen va acollir la visita de la dissenyadora de moda alacantina Silvia Navarro en un acte que va servir per a estrenar la seua nova col·lecció. Per a l'ocasió, Kaizen es va convertir en un set de fotografia i vídeo.
El passat cap de setmana, el vaixell de José Carlos Eulalia va viatjar a les cales alacantines amb la instagramer de moda Teresa Andrés Gonzalvo i la seua parella, Ignacio Ayllón, entre els comptes de la qual d'Instagram acumulen més de 600k seguidors.

Explica el promotor d'aquesta iniciativa que des de sempre havia tingut interés en el món de la navegació. Així, el seu pare, Miguel Eulalia, tenia un representant que els va convidar a navegar. Aquella experiència va sembrar en José Carlos un interés que finalment, després d'uns anys, gràcies a la seua cunyada Verónica, va acabar per concretar-se en l'espenteta necessària per a obtindre la llicència de Patró d'embarcacions d'Esbarjo (PER), la qual cosa va suposar l'inici d'aquesta aventura. La següent etapa va ser l'obtenció de més titulacions: Patró de iot (PY) i capità de iot (CY). Aquesta última és la màxima titulació en marina esportiva.
Amb els títols en la butxaca, José Carlos no va desaprofitar l'oportunitat que se li va presentar de tindre la seua pròpia embarcació. Va adquirir el “Lele”, que va transformar en Kaizen, en referència a la filosofia japonesa que significa renovació, superació, explica José Carlos. Al febrer de 2019 ho va adquirir i a l'abril va aconseguir aprovar a Madrid, a la primera, l'examen per a Patró Professional d'embarcacions d'esbarjo (PPER). A continuació van arribar els cursos pràctics i el títol professional d'operador restringit del sistema mundial d'auxili i seguretat marítima (SMSSM/GMDSS). Amb 250 milles de navegació acumulades, José Carlos va sol·licitar el títol de Patró Professional, que ja té en possessió.
Tota aquesta intensa activitat en el món de la navegació, que li ha portat a ser present en les principals pàgines nàutiques d'Espanya i altres països, l'ha compaginada amb el seu treball com a professor, ja que és especialment a l'estiu i els caps de setmana quan més demanda té una embarcació com la seua.