Fira València arranca amb força el seu calendari del segon semestre amb la inauguració demà dimarts de la qual suposa la major edició de la dècada de Fira Hàbitat València i Home Tèxtils Premium by Textilhogar, les cites professionals més rellevants del país dels sectors de la decoració, interiorisme i contract i que reuniran en conjunt una oferta de més de 800 firmes i marques internacionals.
Els dos certàmens seran inaugurats oficialment demà, pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, la presidenta de Les Corts Valencianes, Llanos Massó, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, junt a altres dirigents empresarials i institucionals.

La cita de 2023 torna a suposar una nova edició de creixement, després dels bons resultats de l'última edició, en la qual es va celebrar la Capital Mundial del Disseny. Per exemple, la convocatòria de moble, decoració i il·luminació, Fira Hàbitat València, registra en esta edició 435 expositors directes i 631 empreses i marques representades -un 19% de les mateixes procedents de 12 països- amb una ocupació pròpia que creix més del 20%.
Per part seua, la històrica cita tèxtil Home Tèxtils Premium (HTP) by Textilhogar acollirà 81 expositors directes i 250 signatures i marques representades procedents de cinc països.
En total, l'oferta de tots dos certàmens s'eleva fins a les 881 empreses i marques internacionals, que ocuparan de manera completa els huit pavellons del Fòrum Centre i Oest de Fira València. Un total de 96.000 metres quadrats de superfície expositiva bruta, una extensió similar a la de l'any passat amb l'excepció que en esta edició no se celebra Espai Cuina SICI, de caràcter biennal.