La marca ontinyentina Lurbel s'ha unit a la REDICYM (Red Española de Investigación del Rendimiento Deportivo en en Ciclismo y Mujer), una iniciativa que va nàixer de la mà d'un grup d'investigadors de la Universitat de València que amb l'objectiu de detectar, establir i promoure línies d'investigació per buscar la millora tant de rendiment com de salut de les dones que practiquen l'esport del ciclisme.
El grup, per exemple, va detectar algunes carències amb els paràmetres utilitzats a l'hora d'ajustar la bicicleta, al detectar que no servíen, ja que estaven realitzats per als hòmes. Arràn d'això van decidir llançar una línia d'acció centrada únicament en les dones, per buscar el tipus de seient, la geometria de la bici i com afecten els cicles menstruals al seu rendiment.
La noticia aquesta setmana és que el sector empresarial relacionat amb el ciclisme, entre els que s'inclou l'empresa ontinyentina Lurbel, ha recolzat REDCYM. Lurbel desenvolupa articles de ciclisme únics mitjançant la investigació des de la composició fins a l'estructura, per tractar d'oferir el màxim rendiment.
La REDICYM, coordinada des de la UV, ha rebut ja l'adhesió de cinc universitats espanyoles, dos europees i una de Colombia, i estarà centrada al Campus d'Ontinyent, i es tractarà de donar protagonisme a la seu, segons han informat des de la pròpia marca ontinyentina.


 Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport