Les millors expectatives es van complint. Després del gran inici d'ahir en Fira València dels certàmens monogràfics entorn de l'hàbitat, tèxtils per a la llar i el mobiliari i equipament de la cuina, l'interés de les fires s'ha mantingut amb una gran afluència de compradors i professionals tant nacionals com internacionals. Des de primera hora del matí, els visitants han omplit els corredors dels huit pavellons en els quals s'està desenvolupant fins divendres que ve Fira Hàbitat València, Home Tèxtils Premium by Textilhogar i Espacio Cocina SICI. A la notable afluència dels compradors del mercat nacional s'ha unit l'arribada ja dels prop de 3.000 compradors procedents de 63 països que han sigut convidats tant per Fira València com per IVACE Internacional i ICEX junt a les associacions sectorials Anieme, Fedai i Ateval.

La sostenibilitat, el disseny i la innovació protagonitzen les tendències tèxtils en HTP by Textilhogar
Teixits ignífugs, solucions per a millorar el confort acústic, reciclats, tots ells innovadors i amb valors socials i mediambientals, són les tendències clau que presenten les prop de 250 firmes aquesta setmana en la cita referent del tèxtil a Espanya. Són col·leccions on la sostenibilitat, el disseny i la innovació, aplicada a la disminució de l'impacte mediambiental, cobren un especial protagonisme. Hi ha exemples de tota mena pel que fa a innovacions tècniques en tèxtil. Una de les empreses presenta una nova línia en la seua col·lecció, Green Line, elaborada completament amb els residus plàstics recollits en l'oceà, sense deixar per això de ser elegant, senzilla i tindre una àmplia paleta de colors.
Unes altres ofereixen solucions que permeten millorar el confort acústic de les sales, tant en aïllament com en condicionament acústic per a l'ús en grans recintes com a teatres, discoteques o cinemes. Hi ha marques que donen un primer passe a l'economia circular utilitzant per a les col·leccions les seues pròpies teles reciclades, donant una nova vida als residus tèxtils generats durant la fabricació. Teixits específics per a tapisseries realitzades llevant tints i colorants, així com lliures de recobriments plàstics que mantenen l'efecte natural del teixit, sent, al mateix temps, ignífugs i llavables

“Boulevar d'editors”, l'elit de la decoració
Una rellevant oferta representada per empreses líders del sector com a Alfombras KP, CR Clas, Pepa Pastor, CA Internacional, Lizzo, Pepe Peñalver, Alhambra, EVO Fabrics, 3 Tintas Barcelona i Carmina Sanz conformen un espai exclusiu dins de l'exposició comercial, el Boulevar d'editors. Aquest espai permet al visitant professional, interioristas, decoradors i altres prescriptors del món de la decoració, conéixer de primera mà el potencial del sector tèxtil que es mostra en HTP by Textilhogar. A més, en el pavelló, el visitant pot veure sis panells informatius on estan recollides totes les tendències que presenten els expositors en aquesta edició. En cadascun d'ells s'ha col·locat de manera estratègica les mostres tèxtils aportades per les signatures que han participat en el projecte, més d'una trentena i, totes elles, líders en el seu sector. Un espai de visita obligatòria per a tots els professionals especialitzats en la decoració de l'hàbitat.