L’empresa Ubesol, situada en Atzeneta d’Albaida, ha organitzat la Setmana de la Dona i la Xiqueta en la Ciència 2021 per homenatjar a les científiques i despertar en les xiquetes la curiositat per esta disciplina, coindint amb la celebració internacional de l’11 de febrer.
“Sols 3 de cada 10 científics en el món són dones, segons dades de l’UNESCO. Visibilitzar la presència de les dones en l’àmbit científic s’ha convertit en una qüestió clau en la lluita per aconseguir la igualtat de gènere”, destaquen des de l’empresa. Per això, des d’Ubesol volen reconéixer el gran paper de les seues científiques, que treballen en els departament d’I+D+i, Desenvolupament de Producte i Qualitat i, amb el seu exemple, animar a les xiquetes a vore la ciència com una opció professional al seu abast.
Amb esta iniciativa, i seguint amb el seu pla de sostenibilitat, Ubesol contribuix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5 sobre Igualtat de Gènere de l’Agenda 2030, que impulsa accions que perseguixen la igualtat de tracte i d’oportunitats, tal i com expliquen des de l’entitat.
Este és l’objectiu del concurs de cartells ‘Jo també vull ser científica’, en el qual participen 271 alumnes i alumnes de 3er, 4t, 5é i 6é de Primària dels col·legis Verge dels Desamparats, d’Atzeneta d’Albaida; CRA Riu d’Albaida de El Palomar, Bellús, Benissuera i Guadassèquies; i Covalta i Elias Tormo, d’Albaida.
“La meta és animar a les xiquetes a vore la ciència com una gran oportunitat professional, per la qual cosa, si tan sols una d’elles es planteja esta opció, ja és una fita aconseguida”, destaquen des d’Ubesol.
Així, per a que recorden sempre que ‘El talent no té gènere’ i que puguen aconseguir allò que es proposen, tots els dibuixants rebran un obsequi d’agraïment i la classe guanyadores serà convidada a conéixer en persona les instal·lacions d’Ubesol i a les seues científiques, una vegada la situació sanitària ho permeta.
El concurs s’emmarca dins de la setmana dedicada a les dones científiques que Ubesol celebra del 8 a l’11 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Per a dur a terme esta iniciativa, l’empresa s’ha unit a la campanya #NoMoreMatildas, de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), per a reivindicar a cèlebres científiques com Margarita Salas o Rosalind Franklin. “Seguint el nostre compromís per eliminar la desigualtat de gènere, en Ubesol comptem amb un Pla d’Igualtat que garantitza un tracte i una política retributiva igualitària per a totes les persones que formen part de la nostra companyia”, afirma la coordinadora del Departament de Persones, Silvia Tormo.