Fira València està registrant unes setmanes d'intensa activitat. A penes conclòs el muntatge i celebració a mitjan agost del Mundial de Gimnàstica Rítmica s'iniciava també en el recinte firal de Benimàmet els treballs de muntatge de dos de les grans convocatòries de l'any de Fira València: els salons Fira Hàbitat València i Home Tèxtils Premium by Textilhogar, que se celebraran del 19 al 22 de setembre.
Les dos cites tornen en gran amb una ocupació estimada de més de 90.000 metres quadrats de superfície expositiva bruta i huit pavellons ocupats, tots els que corresponen al Fòrum Centre i Oest. Una fira de gran format que està exigint un gran desplegament d'operaris, transport i logística perquè tot estiga a punt per a la tercera setmana de setembre.
Estos dies s'han expedit entre 3.000 i 3.500 passes de muntatge destinats als operaris contractats per les empreses expositores per a la posada a punt dels seus estands. Es tracta de fusters, electricistes, decoradors, pintors, instal·ladors de moqueta, equips de neteja o serveis de restauració que estan desenvolupant diàriament les seues jornades de treball en Fira València.
Es tracta d'un muntatge, especialment en el cas d'Hàbitat, complex ja que la gran majoria dels estands es construeixen sobre una base de fusteria i amb elements decoratius propis. Molts d'ells es converteixen de manera efímera en vertaders espais d'alt disseny.
A més, se suma l'operativa logística de prop de 500 vehicles de transport que durant estes setmanes estan realitzant el trasllat tant dels elements necessaris per a construir l'estand com els propis mobles, tèxtils i equips d'il·luminació i decoració destinats a l'exposició.