El celler Toni Beneito naix de la reconstrucció de l'antic celler de 1880 situada en la finca el Cabeço de Bocairent. Aquest celler naix per a elaborar vins d'autor, vins amb diferència i amb arrels purament valencianes.
El celler Toni Beneito utilitza raïm de ceps de més de 50 anys i varietats ancestrals; aquesta serà la identitat d'un nou celler amb arrels molt antigues a l'ombra de la serra Mariola. “Aquest celler naix per a delectar-nos d'aquells vins que els nostres avantpassats consumien dia a dia, elaborats amb mitjans més moderns però amb la mateixa essència que fa 200 anys”, recalca Toni Beneito.
La plaga de la filoxera que va delmar les seues vinyes autòctones i posteriorment es va produir la invasió de vinyes foranes amb més producció i més resistents que les autòctones. “En l'actualitat, encara queden restes i xicotetes parcel·les d'aquelles vinyes que els nostres avantpassats cuidaven i llauraven amb animals i lliures de productes químics”, afig.

Recupera varietats quasi extingides
Un altre dels projectes d'aquest nou celler és la plantació d'aquelles varietats antigues quasi extingides i que amb molta manyaga s'estan reproduint i que “en data molt pròxima formaran part de les nostres terres”, avança Toni Beneito.
El celler se situa en terme de Bocairent, en la Finca el Cabeço-Partida Sant Antoni, i començarà la comercialització de vins negres, blancs i espumosos a partir de gener de 2022. “Aquesta serà la nostra data d'inici de comercialització, encara que abans de la posada de llarg del celler, hi ha molt de recorregut, molta faena per a elaborar aquells caldos tan especials que esperem poder posar a la disposició de tots”, assegura Toni Beneito.    
Un dels objectius d'aquest nou celler és situar els vins de varietats valencianes en un lloc especial, diferent, perquè aquells amants del bon beure i amb paladar fi puguen guardar en els seus cellers o prestatgeries algunes botelles especials per a moments especials.
Finalment, anuncien que l'edició d'eixida o partida serà molt especial perquè “no és gens comuna el poder guardar a casa per a un moment molt especial una botella de vi de l'any de creació del celler”, destaca. Les edicions de les seues botelles seran sempre bastant limitades pel nombre d'unitats, atés que el seu lema és qualitat i no quantitat. Un celler que naix amb il·lusió i dedicació pel bon fer.