Ontinyent acollia aquest dijous el XLVIII Simposi Nacional de l’Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils (AEQCT), que es desenvolupava en la seu d’ATEVAL, l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. La trobada, que tenia per lema “Tèxtil: Un món real”, reunia representants de la indústria química, de maquinària, tèxtil, centres tecnològics i d'investigació, universitat i estudiants.
A l’obertura del simposi assistien la 1ª tinent d’alcalde, Natàlia Enguix, i el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda. Enguix intervenia per donar la benvinguda als i les assistents, una intervenció on destacava la vigència del sector tèxtil com a generador de llocs de treball i el seu gran futur, així com l’aposta de l’Ajuntament a la indústria en general i el tèxtil en particular. Un treball “colze a colze” que ha inclós l’impuls al clúster tèxtil sanitari en plena pandèmia i a les constants col·laboracions amb el sector.
Per part seua, Pepe Serna, president del Consell intertèxtil i d’ATEVAL, destacava “la gran satisfacció de ser amfitrions d'aquesta trobada a nivell nacional, en el qual hem tingut una important participació i on els professionals de la indústria, instituts tecnològics i estudiants hem tingut l'oportunitat de conéixer els últims avanços en investigació i en matèria de sostenibilitat”. El simposi posava sobre la taula nous models de producció que avancen cap a l'economia circular i la protecció del medi ambient, abordant casos concrets concrets d'empreses de la zona que han materialitzat aquests avanços en matèria mediambiental.
En la jornada prèvia, els participants al simposi visitaven a la ciutat el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, una visita on també es comptava amb la presència de Natàlia Enguix i Pablo Úbeda, a més del regidor de Museus, José Antonio Calabuig Oviedo i els màxims representants d’ATEVAL. Allí, el copresident de l’AEQCT, Josep Moré, elogiava l’aposta i el plantejament en la creació del Museu, “que mostra maquinària i elements clàssics, però que també pretén posar en valor el gran futur del sector. Un futur que té moltes possibilitats i que està innovant en aplicació a àrees com l’aeronàutica o la medicina fins i tot interna, i que té i va a mantindre una gran capacitat generadora de llocs de treball”, remarcava.