Fran Anguita, Andrés Jover, Carlos Ciprés i Alba Sanegre en la PDA

La PDA va arrancar el dijous 6 de juliol a les 7:00 hores des del poble de Salardú. Un total de 1.686 corredors van prendre l'exida, 296 dones, entre les que es trobava Alba Sanegre junt a algunes de les atletes més importants del país com Oihana Kortazar, Anna Comet o Mónica Vives, i 1.390 homes, a on Fran Auguita, Andrés Jover i Carlos Ciprés prenien l'exida junt amb atletes de gran renom com Aritz Egea, Craig Hunt o Daniel Castillo.

Després de 55 km amb 3.300 metres de desnivell positiu, Fran Anguita va tocar l'ansiada campana en un temps de 06:10:29, aconseguint clasificar-se en el Top 14 absolut. Els seus companys d'equip Andrés Jover i Carlos Ciprés finalitzaven la carrera en el Top 23, just per davant de Oihana Kortazar, i Top 26, respectivament. En fémines, Alba Sanegre creuaba la línia de meta en un temps de 08:32:59, clasificant-se entre les primeres 20 dones i Top 9 en la seua categoria.

Ana Tauste y Beatriz Contreras es penjaven el dorsal de la SKY Máster

De la mateixa manera, el passat dissabte 8 de juliol a les 10:00 hores del matí, en el Pla de Beret, arrancava la SKY, la cursa de 15 km que ascendeix al cel de la Val d'Aran.

800 metres de desnivell i un pódium d'altura, Ana Tauste parava el crono en 01:34:19, just per darrere de Onditz Iturbe, primera classificada. A més, la corredora granadina del Lurbel Team, Beatriz Contreras, completava el podi femení en quarta posició.

Participació del New Gen Lurbel Team en la SKY Promesa

Els seleccionats en la categoria masculina promesa van ser Pablo Cuevas, que va aconseguir una 2ª posició general i Carlos García, Top 9 absolut.

En fémines, la corredora Aitana Ferrando va creuar la meta com 2ª classificada femenina i María Safont va acabar 5ª classificada fémina.

Gran participació del Lurbel Team en la nova distància EXP

El passat diumenge va ser el torn de la EXP, una nova distància que es suma a l'oferta de carreres de la Val d'Aran by UTMB®, amb un recorregut circular amb eixida i tornada a Vielha de 32 km i uns 2.000 metres de desnivell positiu.

Esteban Herrero va ser el primer corredor de l'equip Lurbel en creuar la línia de meta, aconseguint el Top 8 en la classificació general. Li va seguir María Fuentes, que es va classificar en segona posició femenina i Top 15 absoluta. Rosa Lara completava el pòdium femení en quarta posició i Top 19 absoluta, mentre que Tania Salamanca i María Galán, del New Gen, aconseguien el Top 16 i Top 100 en la classificació femenina. Per últim, Adrián Ivars va parar el crono en 03:40:30, aconseguint el Top 21, i Alberto García, del New Gen, es classificava.