- En 2020 es va poder celebrar, just a les portes de l'esclat de la pandèmia, en 2021 es va suspendre, què suposa la volta de la Cursa de la Dona?

- La d'enguany serà la quarta edició, després de l'ajornament de l'any passat. Quan vam començar a organitzar-la, ho vam fer sense tindre la seguretat que es poguera celebrar, però vam pensar que, si no es podia, ja teníem el treball avançat per a altres dates. Les condicions estan millorant molt, la idea és que quantes més dones participen, millor. Sabem que potser és difícil arribar a les xifres de participació de l'última edició (1.900 inscrites i 1.740 participants), però de moment, ja hi ha inscrites 350, que esperem que siguen unes 400 el cap de setmana. Són dades semblants als de l'any 2020. El fet que hagen llevat la màscara en exteriors i que desaparega el passaport covid són flexibilitzacions que faran que la gent s'anime
.
- Quines novetats/sorpreses estan preparant?

- Comptarem amb el Grupo EÑE, per a animar abans i durant la carrera. També tindrem un grup de zumba de 9.00 a 9.30. Enguany l'eixida l'hem avançada a les 10:00, que és una hora abans, perquè pensem que així donarà més temps a gaudir del matí i de la matinal que hem preparat.
Vindran com a convidades diverses atletes i també Miriam Martínez, que és atleta paralímpica que ha estat en els Jocs Paralímpics de Tòquio.
 Hi haurà borsa de la corredora, amb la seua samarreta, i tindrem sortejos gràcies a la col·laboració d'empreses i particulars.

- Es manté el recorregut?

- Sí, és el mateix, encara que estem a l'espera de confirma el pas per Sant Antoni, segons l'inici de les obres d'aquest carrer. En principi començaran una setmana després de la carrera, però esperarem que ens confirmen.

- On es poden formalitzar les inscripcions?

- Per internet a través de Mychip i de manera presencial en Rull Intersport, Alimenta i Km 42. La inscripció té un preu de 8 euros.

- Tindrà caràcter solidari com altres anys?

- Sí, un euro de la inscripció anirà destinat a AFAO (Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer). A més, comptarem amb la col·laboració dels fotògrafs d'AFO.

- Després de quatre edicions, consideren que encara és necessària una carrera exclusivament per a dones?

- Sí, perquè jo soc esportista i veig que en les competicions encara hi ha molts més homes que dones. En l'última prova en la qual va estar, de 300 corredors, eren 260 corredors i 40 corredores; en la Marató de València que vaig córrer, de 15.858 corredors, érem 2.523 dones. És una pregunta que em fan moltes vegades. Aquesta carrera fa falta perquè l'esport femení encara és molt minoritari, i a unes certes edats, encara més. Continua havent-hi molta disparitat. Els homes poden vindre a col·laborar, a veure la carrera, a gaudir del Grupo EÑE... no és necessari que isquen a córrer eixe dia, tenen moltes carreres per a gaudir. Cal conscienciar que l'esport femení encara és molt minoritari perquè la dona té moltes altres coses, i li costa molt compaginar-les amb l'esport. És un tema de conscienciació que la dona també necessita temps per a poder desenvolupar-se a nivell esportiu.

- Competeix en maratons i triatlons, què és més complicat o cansat, aqueixes proves o organitzar una carrera com aquesta?

- Organitzar aquesta carrera és treball de tot un equip. A mi m'ha tocat enguany ser directora, però hi ha un gran equip de treball darrere, Planifica i Evoluciona. Diria que treballa més el president del club Planifica i Evoluciona que la directora de la carrera, però sí que és cert que es va crear esta figura per a separar tot el que fa el club de la carrera de la dona. Jo treballe, però igual que com quan vaig estar de vocal en anteriors edicions.

- A què es deu el canvi de dates?

- Enguany serà el dia 13, perquè el que pretenem és fomentar l'esport femení, visualitzar-lo. Ens agradaria comptar amb els equips femenins dels clubs i esports de la ciutat.